Obup v taboru Yamahe: Rossi upa na čudežno izboljšanje

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2018 .

Valentino Rossi pravi, da se v tovarniškem moštvu Yamahe zanašajo na usodo, saj bo za rešitve težav s pospeševanjem morda potrebnih nekaj mesecev. Devetkratni svetovni prvak je že po prvem dnevu testiranj na Tajskem dejal, da ni preveč optimističen glede svojih možnosti na prvi dirki sezone, ki bo prihodnji mesec v Katarju. Dirkača tovarniškega moštva Yamahe sta že lani imela težave z motorno elektroniko, ki so najbolj do izraza prišle pri pospeševanjih. Težave se nadaljujejo tudi v letošnji sezoni, Rossi pa zaradi velikih nihanj v voznosti motocikla dvomi, da bodo uspeli najti rešitve pred zadnjim testiranjem v Losailu.

“Največja težava je, da nikoli ne veš, kaj pričakovati,” je dejal Rossi. “Ponavlja se lanska sezona, ko se obanašnje motocikla popolnoma spremeni od dopoldneva do popoldneva, kaj šele od enega, do drugega dne. Situacija je res nenavadna, v takšnem položaju pa sem se v vsej karieri znašel le enkrat in sicer lani. Od lani se vse lahko v trenutku spremeni. Za nami je težko testiranje. Bolj sem bil zadovoljen po testu v Sepangu in upam, da se bodo stvari popravile v Katarju.

Vemo, da moramo delati predvsem na elektroniki, vendar mislim, da na tem področju v Katarju ne bomo preizkušai nič novega. To bi se lahko zavleklo nekaj mesecev, do takrat pa lahko le upamo na najboljše,” je dodal Italijan, ki po prvih dveh testiranjih ocenjuje, da je Honda za zdaj edina, ki je na stezo postavila motocikel, ki je konstantno hiter na vseh dirkališčih.

“Kolikor sem videl, je bila Honda edina, ki je bila dobra na obeh stezah, kjer smo testirali,” je povedal. “Še posebej Honda leži Marcu (Marquezu), pa tudi Daniju (Pedrosi) ter Calu (Crutchlowu). V Sepangu je bil hiter tudi Ducati. (Jorge) Lorenzo je bil najhitrejši, tu pa ima težave, zato moramo na pravo sliko počakati še do Katarja,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish