Ob Verstappnu tekmeci zgledajo kot dirkači Formule 2

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2023 .

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je po dirki za VN Madžarske, na kateri je Max Verstappen zmagal z več kot 33 sekundami prednosti, kar je ena izmed največjih zmagovalnih prednosti v eri F1 hibridnih motorjev, dejal, da Nizozemčevi tekmeci izgledajo, kot bi vozili dirkalnike Formule 2.

Moštvo Red Bull je zabeležilo dvanajsto zaporedno zmago, s čimer so premagali prejšnji rekord, ki ga je v 1988 postavil McLaren, Verstappen pa je zmagal sedmič zapored. Pri Mercedesu so letos ostali povsem brez odgovora na formo Red Bulla, poraz na Hungaroringu pa je zanje še toliko bolj boleč, ker jim je na sobotnih kvalifikacijah Lewis Hamilton z najboljšim štartnim položajem vlil nekaj upanja v možnosti za zmago.

“Zmagujejo zaradi svojega dobrega dela. Mi se bomo borili, zmagovali in osvajali naslove, toda danes ste videli, kakšen tempo je narekoval Max in lahko ste ga videli že na simulacijah dirke v petek,” je dejal Wolff. “Na takšnem nivoju so. Dirke izgledajo, kot da bi dirkali proti dirkalnikom Formule 2. Svoje delo so opravili najboljše, znotraj pravil.”

Wolff je dejal, da so v njegovi ekipi imeli drugi najboljši dirkalnik, vendar ga niso uspeli unovčiti. “Včeraj je Lewis odpeljal izjemen krog. Z Georgeom smo naredili napako. Danes smo imeli drugi najhitrejši dirkalnik, če sodimo po časih, pa tudi po tem, do kje se je prebil George. Toda hitrosti dirkalnika nismo izkoristili.”

Hamilton je dirko začel s prvega mesta, a je slabo speljal in najprej izgubil mesto proti Verstappnu, nato pa še proti Oscarju Piastriju in Landu Norrisu. Wolff pa pravi, da slab štart ni bil edina težava. “Štart je igral vlogo, toda takšne stvari se lahko zgodijo. Morda smo bili malce preveč previdni pri ogrevanju gum, kar namigujejo časi ob koncu. Nadoknadili smo 15 sekund, do Pereza pa nam je zmanjkalo 1.9 sekunde in le štiri sekunde do Landa, kar bi lahko nadoknadili.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj