Ob nesrečah Srebrnih puščic je v Wolffu vrelo

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2022 .

Šef ekipe Mercedes, Toto Wolff je priznal, da je ob nesreči Lewisa Hamiltona in Georgea Russella navzven deloval mirno, a je v njemu vrelo.

Hamilton in Russell sta v razmaku le nekaj sekund, na petkovih kvalifikacijah za sobotno sprint dirko, zletela s steze in raztreščila svoja dirkalnika. Hamilton je s steze zletel v sedmem ovinku, Russell pa v desetem, toda Wolff pravi, da si njegova dirkača napak ne smeta vzeti preveč k srcu. “Dali smo jima dirkalnik, ki deset dirk zapored ni bil konkurenčen, šele zdaj pa ga začenjamo razumeti in zgodi se, da kdaj uide izpod nadzora,” je pojasnil Wolff. “Raje imam hiter dirkalnik in takšne kvalifikacije, kot pa da ne bi imel hitrosti za prvo četverico.”

Avstrijec je bil po predčasnem koncu kvalifikacij navzven videti miren, toda kasneje je priznal: “V meni je vrelo.”

Srebrna dirkalnika sta bila na dirkališču Red Bull Ring v petek presenetljivo hitra. “Na tem dirkališču smo vedno imeli težave, zato smo bili presenečeni,” je dejal Wolff. “Tudi ob najboljših dnevih nam ni šlo dobro, zato nismo pričakovali, da bomo napredovali. Počasi se stvari postavljajo na svoje mesto. V Formuli 1 ni enostavne in hitre rešitve. Napredujemo počasi, z majhnimi koraki in fantastičnim delom inženirjev, kar me zelo veseli,” je še dodal.