O pogodbah dirkačev se odloča prezgodaj – Rossi

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2018 .

Valentino Rossi, ki je tik pred začetkom sezone z Yamaho svojo pogodbo podaljšal še za dve sezoni, je prepričan, da se moštva o pogodbah z dirkači odločajo prezgodaj.

Že po šestih dirkah letošnje sezone je znana dirkaška zasedba večine moštev za prihodnjo sezono. Med zadnjimi sta pogodbe rešila Jorge Lorenzo in Andrea Iannone, Rossi pa pravi, da je ravno njun primer jasen znak, da bi morala moštva s podpisi za prihodnjo sezono počakati nekoliko dlje.

“Ni prav, da se morajo odločiti tako zgodaj,” pravi Italijan. “Lorenzo, Iannone pa tudi drugi kažejo, da se o pogodbah odloča na prvih treh dirkah. Po mojem mnenju je to prehitro. Še sam sem novo pogodbo podpisal pred začetkom sezone, vendar je moj primer drugačen, saj sem se odločil ostati pri Yamahi, da bom lahko dirkal še dve sezoni.

Za druge, ki se borijo za pomembne dirkaške sedeže pa je tako zgodnja odločitev lahko problematična.

Tako Lorenzo kot Iannone sta, ko sta videla, da bosta morda ostala brez sedeža, začela voziti bolje, s tem pa sta svoji moštvi postavila v neroden položaj.

Morda bi bilo pametno, če bi se lahko o pogodbah za naslednjo sezono odločali v drugi polovici aktualne sezone. Vem pa, da je to težko nadzirati.”

V tem trenutku sta prosti le še dve mesti v tovarniških moštvih Suzukija in Aprilije, a tudi tu naj bi bilo že praktično odločeno, da bo Scotta Reddinga pri slednjem zamenjal Iannone, v Suzuki pa naj bi prišel Joan Mir. Ob tem pa velja omeniti, da so vsi tovarniški dirkači aklenili dvoletne pogodbe, z izjemo Danila Petruccija, ki ima veljavno pogodbo le do konca naslednjega leta.