Nurburgring bolje ustreza Lotusu

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2013 .

 
Finec Kimi Raikkonen verjame, da steza Nurburgring bolje ustreza njegovemu dirkalniku E21, kot tista v Silverstonu, kljub temu pa ne pričakuje, da se bo boril za najboljši štartni položaj. “Dirkalnik je bolj ali manj enak, kot prejšnji teden. Boljša forma je delno posledica drugačnega dirkališča. Nurburgring nam bolje ustreza. Od dirkalnikov zahteva nastavitve za več podtlaka, zato nam ustreza bolj, kot tiste kjer je potrebno manj podtlaka. Poleg tega pa je minilo tudi kar nekaj časa odkar smo na normalnem dirkališču vozili na mehkih gumah. Nazadnje je bilo to v Šanghaju. Mehkejše gume nam bolj ustrezajo.”

Dirkač Lotusa je opozoril, da je realno pričakovati uvrstitev med najboljših šest na kvalifikacijah, na dirki pa naj bi jim šlo bolje. “Najboljši štrije dirkalniki bodo zelo hitri na kvalifikacijah, toda na dirki bo zgodba drugačna. Temperature bodo še višje, kar bi nam moralo pomagati. Če jutri z obema dirkalnikoma pridemo v prvo šesterico, bo to zelo dobro izhodišče. Nekaj malega moramo še postoriti na dirkalnikih, če jih želimo izboljšati.

Daljši nizi niso bili prav dobri, toda dirkalnik ni bil nastavljen pravilno. Vozili smo z drugačnimi nastavitvami, časa za spremembo pa ni bilo dovolj. Toda vemo katere nastavitve delujejo bolje, zato nas to ne skrbi. Vemo, kaj moramo jutri še postoriti. Pričakujemo lahko podoben scenarij, kot na prejšnjih dirkah, kjer smo bili na kvalifikacijah nekoliko slabši, nato na dirki pa boljši.”

Prvak iz leta 2007 pa se je dotaknil tudi spremenjenih gum, ter novih omejitev, ki jih je uvedla FIA. “Gume niso prav nič drugačne od prejšnjih. Zdaji jih ne primerjamo več, saj imamo tu le najnovejšo specifikacijo. Smo jih pa primerjali v Kanadi in tam smo ugotovili, da so bolj ali manj enake, kot stare, zato ne pričakujemo presenečenj. Omejitve, ki jih je FIA uvedla za to dirko omejujejo v katero smer lahko greš z nastavitvami. K sreči nas zdaj omejujejo v okvirje, v katerih smo delovali že prej, tako da nam to ne bi smelo preveč škoditi.”