NRD Team mešanih občutkov iz Brna

Avtor prispevka: , objavljeno 26. avgusta 2014 .

Za ekipo Nicoletti Racing Design je šesta dirka sezone pokala Jura Racing, ki je potekala v češkem Brnu, le teden dni po motociklističnem spektaklu MotoGP. Na petkovi vzdržljivostni dirki Endurance je Simon Kuhar končal na tretjem mestu, v soboto v SBK pa še mesto višje. Simon je dirko začel z devetega mesta, po kvalifikacijah pa so njegov motor pestile težave z elektroniko.

“Petkov prvi trening smo odvozili po načrtih, nato smo se odločili za menjavo gum, zaradi česar je bilo treba spremeniti vse nastavitve motorja in elektronike,” je dirko komentiral Simon. “Začele so se pojavljati težave, katerih pa žal nismo mogli odpraviti ves dirkaški konec tedna. Kljub težavam pa smo se v petek odločili nastopiti na vzdržljivostni dirki, kjer smo s časom 2:08 zasedli tretje mesto,” je nadaljeval Kuhar.

Moštvu NRD so na pomoč neuspešno priskočili tudi kolegi iz italijanske ekipe. “Tudi oni niso mogli rešiti naših težav, v soboto pa nam je odpovedal še sistem za hitro menjavanje prestav, ki precej olajša delo na motorju. Kljub temu smo v soboto odpeljali vse treninge ter dirko SBK, kjer smo zabeležili zadovoljiv čas in solidno drugo mesto. Nedeljsko dirko nam je preprečil močan naliv, zato smo dirkaški vikend zaključili predčasno. Iz Brna smo odšli zadovoljni, toda razočarani, pa vendar polni optimizma za naprej.”

“Za nami je uspešno zaključena šesta dirka prvenstva in že se osredotočamo na naslednjo dirko na madžarskem Hungaroringu,” je po dirki povedal šef ekipe, Sašo Nicoletti, ki je še dodal, da bo njegovo moštvo na Hungaroringu nastopilo prvič.

 

 

Foto: NRD