Novo dirkališče blizu Vidma?

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2016 .

V sosednji Italiji, kjer sicer dirkališč ne primanjkuje, si je poslovnež Luca Commessatti, v kraju Lavariano blizu Vidma, ki je od naše Ljubljane oddaljen le cca. 130 km, na tamkajšnjem zapuščenem letališču zamislil zgraditi novo dirkališče. Želi si izdelati vodilno dirkališče, ki bi bilo daljše od Italijanskega dirkališča Adria pri Rovigu in sodobnejše od hrvaškega Grobnika.

Kot poročajo v italijanskem časniku, Commessatti stroške izgradnje ocenjuje na 20 milijonov evrov. Deset milijonov evrov nameravajo vložiti v stezo, nato pet milijonov v bokse in drugo infrastrukturo, zadnjih pet milijonov evrov pa imajo namen porabiti za vse ostale stvari, ki so potrebne za dirkališče. Skupaj s še tremi podnjetniki naj bi ta znesek že zagotovili.
S Commessattijem in arhitektom pa sodeluje tudi odgovorna oseba za licenciranje italijanskih dirkaških prog, kar prinaša tudi večjo kredibilnost projektu.

Dirkališče naj bi bilo namenjeno šoli varne vožnje, različnim avto moto dogodkom, koncertom in drugim prireditvam, vlagatelji pa si želijo gostiti tudi pokal Ferrari Challenge in dirke prvenstva Superbike.

Dirkališče bi pripomoglo tudi k povečanju lokalnega turizma,a bodo o njegovi usodi lokalni prebivalci odločali na referendumu naslednji mesec. O izidu le tega pa ne velja reči še nič, saj se je namreč že organizirala skupina, ki gradnji nasprotuje. Če bo s strani prebivalcev projekt podprt, Commessatti zagotavlja izgradnjo do konca leta 2017.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo