Novi Renaultov motor naj bi prinesel izdaten napredek

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2019 .

Ob predstavitvi njihovega novega dirkalnika za prihajajočo sezono je vodja moštva Cyril Abiteboul poudaril, da so z letošnjim novim motorjem storili velik korak v želeno smer. Cilj moštva za letošnjo sezono je predvsem zmanjšati razliko do najboljših treh moštev.

“Ne želimo govoriti o točnih številkah, vendar je napredek precejšen,” je na vprašanje o napredku njihovega pogonskega sklopa povedal Abiteboul. “Največ kar lahko povem je, da gre za naš največji napredek od začetka V6 hibridne ere.”

Ob tem je poudaril, da čeprav gre za napredek znamenite specifikacije C, ki so jo v lanski sezoni uporabljali pri Red Bullu, je bil letošnji pogonski sklop konstruiran povsem na novo.

“Gre praktično za povsem nov pogonski sklop, ki pa je nadgranja tistega, ki ga lansko sezono že uporabljali pri Red Bullu – slavna specifikacija C za katero pa smo se takrat odločili, da je ne bomo uporabljali. S pomočjo Red Bulla smo namreč pridobili dovolj koristnih informacij.”

Glede na to, da so minulo sezono zaključili na četrtem mestu skupnega šestevka je naslednji cilj jasen – zmanjšati razliko za najboljšimi tremi moštvi. Abiteboul danes ni želel določiti točnega cilja za prihajajočo sezono, osredotočil se je prav na to, da se čim bolj približajo najboljšim trem.

Leta 2020 se želijo boriti za uvrstitev na oder za zamgovalce, leto za tem pa za zamge.

“Ne vem kaj bi lahko točno izrazil kot naš cilj. Najpomembneje je, da se sedaj ne ustavimo in nadaljujemo v takšem ritmu ter tako napredujemo. V zadnji treh sezonah smo lepo mirno in enakomerno napredovali, tega si sedaj ne želimo porušiti.”

“V lanski sezoni je bila že sama končna uvrstitev v točkovanju uspešna zgodba. Zavedamo se, da bo napedovanje po točkovni tabeli sedaj zahtevalo več časa. Pomembno je, da na določenih področjih dosežemo viden napredek s katerim bi pokazali naše ambicije. Želim si, da bi se to zgodilo predvsem na področju naših pogosnkih sklopov, kjer je za nami zelo uspešna zima.”