Novi predsednik FIA Sulayem: Hamiltonu prekrška ne bomo spregledali

Mohammed Ben Sulayem
Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2021 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je dobila novega predsednika, Mohammeda Ben Sulayema, ki je med prvimi temami v novi vlogi moral odgovarjati tudi na vprašanje glede obnašanja nekdanjega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.
Britanec je na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju ostal brez rekordnega osmega naslova svetovnega prvaka, za kar je odkrito krivil zvezo FIA in direktorja dirke Michaela Masija. Hamilton se s porazom sooča tako težko, da sta skupaj s šefom ekipe Mercedes, Totom Wolffom celo bojkotirala svečano podelitev pokalov. Wolffova prisotnost sicer ni bila obvezna, saj je pokal za konstruktorski naslov prevzel James Allison, a športni pravilnik veleva, da bi moral biti, kot eden izmed najvišje uvrščenih treh dirkačev prvenstva, na podelitvi prisoten Hamilton.

“Ni težko biti prijazen do drugih,” je dejal Sulayem. “Nič te ne stane, če si prijazen, ob tem pa postavljaš tudi zgled. Če je prišlo do prekrška, mu tega ne bomo odpustili. Pravila so pravila. Človek jih ne napisal in lahko se jih izboljša. Verjamem, da je Lewis žalosten zaradi poraza. Rekel bi, da je potrt, toda vseeno bomo preverili, če je prišlo do kršitve pravil.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish