Novi Lotus šele v Bahrajnu

Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2014 .

Tehnični direktor moštva Lotus, Nick Chester je potrdil, da bodo v Enstonu svoj dirkalnik za letošnjo sezono pripeljali šele na prva testiranja v Bahrajnu. “Svoj novi dirkalnik bomo skrivali nekaj dlje, kot ostale ekipe,” je povedal. “Odločili smo se, da debi E22 v Jerezu ni idealen za naš program razvoja dirkalnika. Tega bomo najverjetneje razkrili pred začetkom testiranj v Bahrajnu, kjer ga bomo lahko dodobra preizkusili v primerljivih pogojih.”

Tega, ali bodo v Jerezu med 28. in 31. januarjem nastopili vsaj s starim dirkalnikom, nam niso zaupali, bržkone pa je to malo verjetno zaradi velikih sprememb pravil.

Kljub temu, da prvi dirkalnik ne bo na stezi že ob prvi priložnosti, pa Chester pomirja navijače. Delo na E22 naj bi potekalo povsem po načrtih. “Opravili smo razne homologacije in preizkuse trkov, zdaj nam za popolno homologacijo dirkalnika ostane le še test trka nosu.

Šasije smo že prilagodili Romainu in Pastorju, naši partnerji pa so zelo navdušeni nad skicami raznih rešitev tehničnih izzivov. Menimo, da nam zaenkrat dobro kaže, seveda pa ne vemo, kako gre drugim ekipam. To je prva sezona radikalno spremenjenih pravil, kar pomeni, da ekipe dirkalnike morda razvijajo v povsem drugačnih smereh. To je za nas inženirje velik izziv in upam, da bo vse skupaj zanimivo tudi gledalcem.

Mislim, da smo našli dobre rešitve in upam, da se bo to pokazalo, ko bo E22 pokazal vse, kar zmore,” je še dodal Chester.