Nove gume ne ustrezajo Lotusu, Grosjeanov dosežek ogrožen

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2013 .

Kimi Raikkonen meni, da je forma moštva Lotus z uvedbo novih gum utrpela udarec. Finec že ves konec tedna na madžarskem Hungaroringu ni zadovoljen s svojim dirkalnikom in čeprav so s spremembami nastavtev dosegli, da mu je bil na kvalifikacijah mnogo bolj naklonjen, je prvak iz leta 2007 dosegel šesto štartno mesto.

“Težava je v novih gumah, predvsem prednjih, saj so podobne lanskim in niso tako dobre, kot tiste s katerimi smo vozili nazadnje. Zame to ni idealno, a bomo poskusili poiskati rešitev,” je povedal Raikkonen. “Na kvalifikacijah ni bilo tako slabo. Morda bi morali prednja krilca nastaviti za več podtlaka, kar bi nam pomagalo priti višje. Toda zdaj sem precej bolj zadovoljen, kot na začetku dirkaškega konca tedna. Ne gre za polomijo, ni pa tudi tako, kot bi si želeli.”

Finec je na vprašanje, če bo Lotusu na naslednjih dirkah šlo bolj za nohte, dejal da se nadeja, da jim bo uspelo prilagoditi. “Opraviti moramo samo nekaj sprememb in izboljšati dirkalnik. Imamo nekaj zamisli, toda nismo imeli časa preizkusiti morebitne rešitve, zato nas bo to čakalo v naslednjih dneh.”

Raikkonenov moštveni kolega Romain Grosjean je na kvalifikacijah dosegel tretji čas, zato je bil glede svojih možnosti na dirki še bolj optimističen. “Mehkejše gume je težko ohraniti, trše pa nam niso nagajale. To lahko marsikaj spremeni, zato upam, da bom jutri dobil priložnost za zmago. Zaenkrat je bil to dober konec tedna. Na dirki bomo videli veliko različnih taktik, mi pa bomo iz svojega dirkalnika poskušali izvleči kar največ, ko pred nami ne bo nikogar.”

Francozov dirkalnik pa na tehničnem pregledu po kvalifikacijah ni prestal preizkusa upogibljivosti dna, zato Grosjeanu grozi diskvalifikacija in štart iz začelja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish