Novak v Novo Gorico z atraktivnim Lancerjem

Avtor prispevka: , objavljeno 18. septembra 2013 .

Na reliju v Novi Gorici se bo z Mitsubishi Lancerjem EVO IX, ki ga bo najel pri hrvaškem prvaku Juraju Šebalju, prvič predstavil Aljoša Novak.

Aljoša je letos s škodo Fabio R2 odpeljal le izbrane relije, nazadnje je julija nesrečno odstopil že na prvi hitrostni preizkušnji relija za italijansko prvenstvo v San Marinu. Jesenski del sezone za Aljošo in njegovega sovoznika Mateja Čara prinaša veliko novosti. Na kratek sprinterski reli v Novi Gorici, ki ne šteje za državno prvenstvo Slovenije, sta se prijavila z Mitsubishi Lancerjem EVO IX. Vrhunski dirkalnik s štirikolesnim pogonom sta najela pri hrvaškemu vozniku Juraju Šebalju.

“Z navadnim Lancerjem se dobro poznava, toda dirkaška različica je nekaj povsem drugega. Avtomobil smo danes polepili, z njim sem odpeljal le kake tri kilometre. Dirkalnik je zagotovo vrhunski in že dolgo kakega relija nisem tako težko čakal. Testiranja pred relijem ne bo, saj se s tem namenom dejansko podajamo na Banjško planoto. To je test za poznejši nastop na reliju za DP v Idriji. Vsekakor komaj čakam, da se preizkusim tudi v štirikolesno gnanem avtomobilu,”je pred relijem v Novi Gorici povedal Aljoša.

 (vir: http://www.krokar.info, Foto:Facebook)