Nova tehnična direktiva v Braziliji – nov udarec Ferrariju?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2019 .

FIA je pred dirko za VN Brazilije izdala novo tehnično direktivo, ki prepoveduje, da bi v zgorevalne komore pogonskega agregata prehajale vnetljive tekočine iz zračnikov, hladilnika vstopnega zraka, ali sistema ERS.

Mednarodna avtomobilistična zveza je podobno direktivo izdala že pred dirko v Austinu, kjer je Red Bull zahteval pojasnila glede meritev pretoka goriva. Moštvo Ferrari naj bi našlo način, kako obiti meritve, njihova forma pa je po izdani direktivi prvič po koncu poletnega premora močno padla, zaradi česar sta Lewis Hamilton in Max Verstappen namignila, da v moštvu iz Maranella morda celo goljufajo.

Ferrarijevi tekmeci že vso sezono poskušajo ugotoviti, zakaj sta rdeča dirkalnika na ravninah precej hitrejša od ostalih, to pa poskušajo ugotoviti z vrsto tehničnih vprašanj, na katera mora FIA podati pojasnila glede tega, kaj je dovoljeno in kaj ne.

Charles Leclerc, ki v Austinu ni uspel držati stika z dirkačema Mercedesa in Verstappnom, potem ko je moral pred kvalifikacijami uporabiti rabljen pogonski agregat, bo v Braziliji dirkal z novim, na katerem naj bi bile nameščene tudi komponente, ki jih Ferrari namerava uporabiti v prihodnji sezoni. Monačan bo posledično izgubil vsaj deset štartnih mest, glede na njegov kvalifikacijski dosežek.