Nova sezona, nov dirkalnik, a Ogier ostaja na vrhu

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2017 .

Sebastien Ogier je sodelovanje z novim moštvom M-sport začel kar z najboljšim časom na tako imenovanem shakedownu pred relijem Monte Carlo, ki je prvi reli letošnje sezone svetovnega prvenstva v reliju – WRC.

Ogier je na 3,35 kilometrski preizkušnji v cilj pripeljal s štirimi sekundami prednosti pred nekdanjim moštvenim kolegom Andreasom Mikkelsenom v Škodi Fabii R5 razreda WRC2. Ogierjev moštveni kolega Ott Tanak je bil tretji, četrti čas preizkušnje pa je odpeljal Jari-Matti Latvala za volanom Toyote Yaris.

Peti in šesti čas sta odpeljala dirkača Hyundaija, Hayden Paddon in Dani Sordo, za njiju pa se je uvrstil Latvalin moštveni kolega Juho Hanninen. Osmi čas je pripadel tretjemu dirkaču Hyundaija, Thierryu Neuvillu.

Nekateri dirkači so bili sicer nekoliko bolj zadržani in so varčevali z gumami. Namesto z gumami z žebljički, so se na tekmovalni del, ki se začne v petek, pripravljali na gumah brez profila. Eden takšnih je bil Kris Meeke, dirkač Citroena. “Odločili smo se, da bomo gume za sneg in led prihranili za tekmovalni del. Vzeli smo slick gume, ki so povsem neprimerne, toda tu je izguba prevelika, če presekaš gumo z žebljički, saj je potem razumljivo ne moreš uporabiti na reliju,” je pojasnil.

Kot rečeno se tekmovalni del relija začne v petek zvečer, s prvima dvema hitrostnima preizkušnjama.

Foto: M-sport

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish