Nova Mazda MX-5

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2014 .

Prihodnje poletje nam bo na naših cestah družbo delala nova, preoblečena Mazda MX-5. Ta najbolj prodajan dvosed na svetu, so danes predstavili v Californiji. Agresiven sprednji del avtomobila se odlično zliva z novodobno obliko športnih vozil ter iz pravega zornega kota spominja na odličnega Subaru BRZ, vendar se tu podobnost tudi konča. Mehke linije ob straneh avtomobila vodijo v zadnji del, ki je preprost a izzivalen. Vsa konstrukcija je zasnovana tako, da je, kot pri prejšnih modelih, teža razporejena v razmerju 50:50 spredaj/zadaj, kar pomeni da bo vožnja ponujala zabavo za volanom.

Motor bo na svojem mestu v sprednjem delu avtomobila, pogon na zadnji kolesi pa bo spravil 2.0 Litrški motor, ki premore 165 konjskih moči. Skupna teža avtomobila pa bo okoli 1000kg, kar pomeni da bo razmerje med močjo in težo okoli 155, kolikor imajo tudi VW Golf GTI, Renault Clio V6, ter Ford Focus ST, kar pa niso ravno počasni avtomobili.

Položaj sedežov je pomaknjen malo nižje ter bolj nazaj, za boljšo vožnjo. Nekaj izbrancev, ki delajo pri Mazdi je že zapeljalo nekaj krogov in so povedali da je avto še bolj agilen ter bolj mehak. Avto bo bolj podrobno predstavljen v avtomobilski razstavi v Parizu, ki se začne čez mesec dni, 4. oktobra 2014.

 

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish