Nova Fabia

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2014 .

V začetku leta 2015 bo na voljo nova, tretja generacija, Škode Fabie, katere predhodnica je bila odličen mestni družinski avto. “Nov avto bo imel podobnosti prve Fabie. Nismo želeli preterati v oblikovanju, temveč smo želeli poudariti njeno enostavnost. Ker bi ljudje, ki bojo kupili ta avto, želeli da bo izgledal dobro tudi čez 5 let, smo dodali malo ostrine.” je povedal Marko Jevtič, vodja oblikovanja pri Škodi.

Nov model ima veliko boljše ravnotežje, saj so dodali 90mm v širino avtomobila, ter odvzeli 30mm višine, kar pomeni da nebo tako visok, temveč so bo držal nizko pri tleh in tako dajal bolj športen izgled. Široke “meglenke”, s kromom okvirjene rešetke na sprednjem delu, dvignjen pokrov motorja, ostre luči, ter še veliko podobnih sprememb, omogočajo to ostrino nove Fabie.

Tudi prostor za potnike se bo povečal, saj ima nov model daljšo medkolesno razdaljo. Motorji, ki bojo poganjali novo Fabio, pa bojo iz sorodnega VW Polota. Tri-cilindrska, 1.0 litrška motorja, ki proizvedeta 59  ter 74 konjskih moči bosta v osnovnih modelih. Močnejši modeli pa bojo imeli 1.2 litrški TSI motor, ki premore 89 ali 109 konjskih moči.

Tudi  dizelski motorji bojo na voljo in sicer 1.4 litrški TDI motorji (89 ali 103 KM). Na armaturni plošči pa bo na voljo tudi zaslon na dotik, medtem ko bojo modeli višje stopnje imeli tudi večji zaslon z MirrorLink funkcijo, ter kamero za vzvratno vožnjo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish