Nov okvir Yamahe je boljši – Rossi

Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2017 .

Valentino Rossi je v ponedeljek, po dirki za VN Katalonije, z večino moštev ostal na testnem dnevu. Na dirki se je moral zadovoljiti z osmim mestom, potem ko je imel ogromno težav z obnašanjem njegove Yamahe na drseči podlagi steze v Barceloni, a na testiranjih je z novim okvirjem dosegel napredek.

Devetkratni svetovni prvak se je že po zimskih testiranjih pritoževal nad vodljivostvo nove M1, Yamaha pa je za odpravo teh težav pripravila kar dve verziji novega okvirja. Enega je Rossi preizkusil v ponedeljek in ocenil, da je napredek očiten, drugega pa bo preizkusil v torek, ko Yamaha ostaja na dodatnem, zasebnem testiranju.

“Naš motocikel mi ne ustreza najbolj. Imam težave z zavijanjem, predvsem na vstopu v ovinke,” je pojasnil. “Danes smo preizkusili nov okvir, s katerim poskušamo odpraviti te težave. Prvi vtis je, da mi bolj ustreza, saj ga je lažje voziti. Bolj je podoben motociklu, kakršnega potrebujem. Bolj je vodljiv, zato lahko v zavoje zapeljem z višjo hitrostjo. To je prava smer za nadaljnji razvoj, saj je motocikel bolj natančen obenem pa je  tudi vožnja bolj zabavna.

Še vedno pa ostaja težava z obrabo zadnje gume. Ta je na tej stezi že tako velika, zato moramo delati tudi v tej smeri. V torek nas čaka še en dan testiranj, pripravljenih pa imamo še nekaj novosti, zato upam, da bomo nadaljevali tako uspešno.”

Medtem ko se je Rossi bolj ali manj ubadal s težavami vse od zimskih testiranj, pa je na pogled precej lažje šlo njegovemu moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu, ki se nad letošnjim motociklom ni pritoževal. Toda tudi Španec je v Barceloni v nedeljo imel težave in dirko končal na desetem mestu.

“Kljub temu je bil hiter in še vedno vodi v prvenstvu,” je težave moštvenega kolega komentiral Rossi. “Maverick pozna le to Yamaho, saj prejšnjih ni vozil, zato misli, da je naš motocikel ponavadi tak in kljub temu je s tem okvirjem hiter,” je povedal Rossi. “Zame je zgodba drugačna, saj poznam evolucijo motocikla in vem, da smo v primerjavi z lanskim malce izgubili,” je dodal.

 

Foto: Yamaha