Nov okvir Rossiju ne ustreza

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2017 .

Valentino Rossi je v ponedeljek po dirki za VN Španije, v Jerezu preizkusil bolj togo prednjo Michelinovo gumo, za katero je bil prepričan, da mu bo pomagala rešiti letošnje težave. Toda Italijan je ugotovil, da tudi z njimi njegova forma ni nič boljša, saj je testni dan končal na 21. mestu, okrog 1.8 sekunde za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom.

V nedeljo je The Doctor na dirki nastopil s tveganimi nastavitvami in za to po njegovem mnenju plačal ceno, ko je v cilj pripeljal kot deseti, v ponedeljek pa se je zatekel k bolj konvencionalnim nastavitvam, vendar njegovi občutki na Yamahinem motociklu niso bili nič boljši.

Italijan je bil vidno razburjen, saj je med drugim preizkusil nov okvir motocikla, ter tršo prednjo gumo, s kakršno je dirkal na lanski dirki v Valenciji, težave z drsenjem na vstopu v ovinek pa so ostale prisotne. “Na dirki smo poizkusili nekaj bolj nenavadnega, a se nastavitve niso obnesle. Danes pa smo se vrnili k bolj običajnim nastavitvam, žal pa novosti, vključno z novim okvirjem ne delujejo nič bolje,” je dejal Rossi, ki pa je vendarle dodal, da bi v bodoče raje vozil s tršo gumo.

“Smo pa našli pomemben namig, kako rešiti težave. Kratkoročno nam bodo koristile spremembe nastavitev, a v bodoče bomo potrebovali tudi nove dele za motocikel,” je pojasnil vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, ki pa pravi, da ne ve točno kaj, “morda nekaj znotraj motocikla”.