Nov asfalt v Sočiju samo za prvo štartno vrsto

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da odločitev organizatorjev dirke v Sočiju, da preplastijo le del štartne vrste, ni bila pravilna, saj bosta tako dirkalnika, ki dirko začenjata iz prve štartne vrste, stala na novem asfaltu, ki ponavadi nudi več oprijema. Pred letošnjo dirko so obnovili asfaltno podlago tudi v prvem ovinku ter na vstopu v osmi ovinek, toda Lewis Hamilton in Valtteri Bottas bosta na štartu tudi z zadnjimi gumami stala na novi podlagi, Vettel na tretjem mestu, pa bo verjetno le s prednjimi kolesi stal na novi podlagi. Na vprašanje, kakšen vliv na štart dirke bo imela podlaga pa je Vettel dejal: “Ne vem, mislil sem, da je tretje mesto ravno še na novem asfaltu. Če temu ni tako, to zame ni dobro. Morda bi morali položiti več novega asfalta, ne le de. Če spreminjaš podlago na štartni vrsti, bi bilo morda bolje, če bi jo spremenili za vse dirkalnike. Toda je, kar je.”

Mercedesova dirkača pa še ne vesta, ali jima bo nova podlaga pomagala, ali ne. “Koliko razlike bo, če sploh bo, je še vedno neznanka,” je povedal Bottas, ki bo dirko začel s prvega mesta. “Ponavadi nov asfalt omogoča boljši oprijem, je pa to odvisno od vrste asfalta. Čez ta del steze smo se vozili le s polno hitrostjo, tako da bomo šele na dirki ugotovili, kakšen vpliv bo imela nova podlaga.”

Dirkači so med prostimi treningi vadili štarte na izvozu iz boksov, kjer se prav tako nahaja zaplata novega asfalta, nihče pa ni poizkusil štartati s katerega izmed štartnih mest na štartni vrsti. “Tako je, kot je povedal Valtteri,” je dejal Hamilton. “Asfalt je vsakič drugačen, štarta na tistem mestu pa nismo izvedli. Pričakoval bi, da bo drugače, kot za tiste, na stari podlagi, vendar če bo boljše ali slabše, bomo šele videli.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish