Norris: Tega nisem pričakoval

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2019 .

Novinec Lando Norris je prizanl, da pred pričetkom dirkaškega vikenda ni pričakoval uvrstitve med najboljših deset dirkačev na kvalifikacijah.

Nekoliko v senci dogajanja na današnjih kvalifikacijah je ostal mladi Lando Norris. Večinoma se govori predsvem o dogajanju v ospredju, kjer sta dirkača Mercedesa nekoliko presenetljivo povsem pometla s konkurenco in zasedla prvo šptartno vrsto. No angleški dirkač se je v senci obračunov v ospredju uspel prebiti na osmo mesto, za seboj pustil celo Kimija Raikkonena ter tako poskrbel za lepo presenečenje.

Čeprav je bilo moštvo McLaren že v lanski sezoni na tem dirkališču izredno konkurečno pa kljub temu niso pričakovali takšnega rezultata. Devetnajstletnik je tako ugnal vse dirkače, letos izjemno izenačene sredine tabele z izjemno obeh Haasov.

“Uvrstitve v zadnji del zagotovo nisem pričakoval. Presenečen sem nad seboj, saj nisem storil nobene večje napake in lepo stopnjeval ritem skozi vse tri kvalifikacijske skupine. V prvem delu smo kar trikrat zapeljali na stezo, saj je bil naš osnovni cilj uvrstitev med najboljši petnajst. Zaradi tega sem imel v drugem delu na voljo le en komplet svežih pnevmatik in bil v nekoliko slabšem položaju v primerjavi z nekaterimi drugimi dirkači. Kljub temu pa nam je uspelo priti v tretji del, kar resnično nismo pričakovali.”

Nad dosežkom svojega dirkača je bil navdušen tudi izvršni dirktor moštva Zak Brown, ki je poudaril, da je Norris z osmim mestom presegel njihova pričakovanja. Nekoliko slabšem je šlo Carlosu Sainzu, ki bo dirko pričel šele z osemnajstega štartnega mesta potem, ko ga je v zadnjem hitrem krogu oviral Robert Kubica.

“Od svojih dirkačev želimo prevsem to, da svoje delo opravita čim bolje in ne storita napake. To sta danes tudi storila. Lando je še novinec od katerega lahko pričakuješ, da bo storil kakšno napako toda danes je ni.”

Carlos Sainz, ki naj bi imel nekaj težav že v svojem pripravljalnem krogu je na koncu za rešilnim petnajstim mestom zaostal le za desetinko sekunde. Španec se je ob napačnem času znašel na napačnem mestu potem, ko je v svojem hitrem krogu naletel na Roberta Kubico, ki se je s počeno zadnjo desno pnevmatiko počasi vračal v garažo.

“Ob koncu prvega dela kvalifikacij je steza postajala vse hitrejša. Peljal sem krog s katerim bi se zagotovo uvrstil med najboljši deset, vednar pa sem v zadnjih dveh zavojih naletel na Roberta, ki je imel počeno pnevmatik. Bil sem izjemno razočaran, saj je do tedaj vikend potekal zelo dobro. Lahko bi bila oba v Q3.”

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish