Norris ni želel kopirati Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2018 .

Lando Norris je pred svojo prvo sezono dirkača formule ena želel izbrati štartno številko 46, ki bi ga spremljala do konca njegove kariere v prvenstvu, saj je bil že od malih nog velik navijač legendarnega Valentina Rossija, ki v prvenstvu MotoGP dirka s to isto številko. Toda mladi Britanec se je naposled le odločil, da bo dirkal s številko 4, saj se bolje ujame z njegovo hastag oznako #L4ndo po njegovem mnenju pa tudi bolje izgleda. “Za številko 4 ne stoji nobena zgodba, le dobro izgleda v hastagu,” je pojasnil dirkač moštva McLaren.

“Do zdaj še nikoli nisem dirkal z isto številko v več serijah. Dirkal sem z 31, 11, v kartingu 33 in 46, toda nobena mi ni pomenila prav veliko. Zato sem vedno, kot tudi tokrat, izbral tisto, ki je izgledala najbolje in to je najboljši razlog. Izbral bi številko 46, toda nisem želel kopirati Rossija, zato sem izbral nekaj drugega. Zdaj imam nekaj novega, kar se lepo ujame z mojim logotipom.”

Številka 46 se je v Formuli 1 na dirkah pojavila le enkrat in sicer ko jo je na VN Abu Dabija leta 2014, njegovi edini dirki z moštvom Caterham, izbral Will Stevens.

Norris pa je priznal, da je zaradi številke 46 v preteklosti spremljal in celo podpiral kolega novinca na štartu prihodnje sezone, Alexa Albona. “Ko sem bil mlad sem se zgledoval po Alexu. Bil mi je všeč, ker je njemu bil všeč Rossi in ker je dirkal z “Rossijevo” številko 46 v Rossijevih barvah. Zato sem podpiral Alexa, ko sem bil mlad. Bil je najbrž moj edini junak poleg Valentina Rossija, kar je malce čudno, ko pomislim. Toda bil je dober in spremljal sem njegove dirke vse do zdaj.