Norris in Leclerc ušla Mercedesu

Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2024 .

Nenadna odločitev Lewisa Hamiltona, da zapusti ekipo Mercedesa že ob koncu letošnje sezone je prišla ob precej neugodnem trenutku za nemško moštvo, saj je Britanec svoj odhod naznanil le nekaj dni potem, ko sta novi pogodbi s svojimi ekipami podpisala Lando Norris in Charles Leclerc, ki bi bila zagotovo mamljiva kandidata za prosti sedež.

Toto Wolff je tako postavljen pred težko nalogo, saj je časa za izbiro zamenjave malo, manj pa je tudi kandidatov. “Imamo dobre temelje, hitrega in nadarjenega, pametnega dirkača Georgea Russella, zdaj moramo le izbrati pravega dirkača za drugi sedež,” je povedal Wolff, ki je razkril, da z izbiro ne bodo hiteli, a je priznal, da bi bila Norris in Leclerc zanj v tem položaju zanimiva, če ne bi podpisala pogodb ter namignil, da prav primer Lewisa kaže, da tudi podpisane pogodbe v F1 ne pomenijo, da prestopi niso mogoči.

“Bila bi zanimiva izbira, vendar nas je časovnica nekoliko povozila. Če bi mi še dva dni nazaj dejali, da bo Lewis odšel k Ferrariju bi menil, da to ni mogoče, kar kaže, da se stvari hitro spremenijo. Pogodbe veljajo le tako dolgo, kot to želi dirkač oziroma moštvo. Kdo ve, kaj nepričakovanega se dogaja na trgu dirkačev, kar bi bila lahko za nas dobra priložnost.”

S Hamiltonovim prestopom k Ferrariju bo Maranello moral zapustiti Carlos Sainz. Španec naj bi se sicer dogovarjal za sodelovanje z Audijem (letos še pod imenom Stake F1), toda v dani situaciji bi bil zanj zelo mamljiv tudi za zdaj prosti sedež pri Mercedesu, saj bi imel v rokah enega izmed najboljših dirkalnikov, ki je v lanski sezoni bil pogosto pretrd oreh za njegovega Ferrarija.

Še ena možnost je Sainzova vrnitev pod okrilje Red Bulla namesto Sergia Pereza, za katerega bo letošnja sezona prelomna, saj bo moral vodilne može prepričati, da si zasluži podaljšanje pogodbe. Mehičan bi, če ga bo tudi letos zasenčil moštveni kolega Max Verstappen, lahko v 2024 pristal pri Mercedesu, kamor bi s sabo prinesel morda pomembne informacije o skrivnostih, ki Red Bullove dirkalnike delajo nepremagljive. Seveda je po besedah Wolffa možno tudi nekaj drugih kombinacij, zato bodo pri izbiri lahko drzni. “Na nek način imam rad spremembe, saj ti odpirajo nove možnosti,” je povedal. “Na tak način smo se soočili z Rosbergovim odhodom ob koncu 2016, ki je bil prav tako nenaden in nepričakovan. Veselim se možnosti, da se s kolegi odločimo pravilno. Imamo priložnost, da smo pri izbiri drzni.”

Wolffove besede bi lahko pomenile marsikaj. Od ulova izkušenega dirkača, kot je Fernando Alonso, do upokojenega izkušenega dirkača kot je Sebastian Vettel, pa do hitrega napredovanja mladega dirkača Mercedesove akademije, Adree Kimija Antonellija, ki bo letos v F2 zastopal barve moštva Prema Racing.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje