Nočna mora za Ferrari v Silverstonu

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2017 .

Ekipi iz Maranella so se še štiri kroge pred koncem dirke za VN Velike Britanija nasmihale dvojne stopničke, nato pa so jih izdale pnevmatike. Po ogorčenem boju Sebastiana Vettla z Maxom Verstappnom je izkušenemu Nemcu med postanki vendarle uspelo prehiteti mladega Nizozemca in Ferrari je bil s Kimijem Raikkonenom na drugem mestu, na poti do osvojitve dvojnih stopničk. Kmalu po postanku Bottasa, ki je v drugem delu dirke uporabljal super-mehko (super-soft) trdoto pnevmatik, pa so tudi rdeči morali odreagirati in dvigniti nivo dirkanja, saj je Valtteri ves čas vršil pritisk na njihove dirkače.

Vettel je povedal, da je do poškodbe in predrtja pnevmatike prišlo brez resnega predhodnega opozorila. Opazil je sicer, da so se pnevmatike pregrevale in mehurile.

“Menim, da ne obstaja oseba, ki bi jo lahko krivil za predrtje pnevmatik,” je dejal Nemec, ki je izgubil večino prednosti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Njegova prednost pred Lewisom Hamiltonom zdaj znaša zgolj eno točko. Zanimivo je, da je tudi Kimi naletel na enako težavo, ne glede na to, da je nove gume uporabil šele 5 oziroma 6 krogov za mano. Oba sva bila presenečena, saj nisva dobila nobenega resnega predhodnega opozorila, da so gume na koncu svojih zmožnosti.”

Na vprašanje ali je bil dirkaški vikend v Veliki Britaniji katastrofa zanj in njegovo ekipo Ferrari je odgovoril: “Mislim, da bi se dirka lahko končala nekoliko boljše za nas, navsezadnje smo še štiri kroge pred ciljem držali odlični poziciji (2. in 3. mesto). Zagotovo pa ni šlo za katastrofalen razplet. Kljub težavam nam je uspelo oba dirkalnika pripeljati do točk.”

Štirikratni svetovni prvak je med drugim dejal, da so bili sicer zelo hitri v zavojih ter da se je avto odlično obnašal kar se tiče samega ravnotežja, da pa jim je manjkalo nekaj malega surovega dirkaškega ritma.

“Že na štartu so mi zagorele zavore, zato je bila dirka že od samega začetka zelo težka. Želel sem prehiteti Verstappna, poskušal sem vse mogoče, toda Max je bojevito branil svoj položaj. Po postanku v boksih, ko sem ga končno prehitel, pa se mi je hitro začel približevati še Valtteri, ki je uporaljal mehkejšo zmes pnevmatik. Splošno gledano so na koncu dokaj majhni problemi pripeljali do zelo težavnega popoldneva.”

Vettlov moštveni kolega, Raikonnen, ki se je celotno dirko do nepredvidenega postanka v boksih vozil na drugem mestu, je bil po dirki vidno razočaran. Medtem ko sta skupaj z Bottasom čakala Hamiltona, da bi lahko začeli z intervjuji, ni spregovoril niti besede. Svetovni prvak iz leta 2007 je nato vendarle dejal, da se je sicer avto odlično obnašal, a da ni imel pravega odgovora na Hamiltonovo hitrost. “Poskušal sem ostati v bližini Lewisa, vendar enostavno ta vikend nismo imeli dovolj hitrosti. Sam štart je bil soliden, toda po nekaj krogih mi je bilo jasno, da enostavno nimamo veliko možnosti, da jih prehitimo.”
Do trenutka, ko je prvaku sezone 2007 z gume odstopil del tekalne površine, je vse zanj vse bolj ali manj potekalo kot običajno. “Imeli smo varno razdaljo do tretje uvrščenega, nato pa se je dva kroga pred koncem v ovinku številka 6 (Brooklands) pnevmatika predrla in del gume je takoj odpadel z nje.” Kimi je še dejal, da pred tem zagotovo ni povozil nobenega odpadlega dela dirkalnika prav tako pa ni bil preveč agresiven na robnikih, zato mu še vedno ni bilo jasno kaj je bil vzrok.

“Gumarski gigant” Pirelli, opremljevalec v karavani F1 je po dirki pregledal predrte pnevmatike. Ugotovili so, da je pri Raikonnenu odstopila tekalna površina, sama pnevmatika pa ni izgubila zraka. Pri Vettlu pa je prišlo do izgube tlaka oziroma zraka v pnevmatiki in je bil to vzrok za predrtje. Pirelli je hkrati opozoril, da obstaja velika verjetnost, da si je Nemec sam poškodoval levo pnevmatiko, ki je sicer na dirkališču v Silverstonu že tako ali tako najbolj obremenjena od vseh štirih, ko je želel za sabo zadržati Bottasa. Pri Ferrariju so sicer takšne trditve Pirellija ostro zanikali.

Foto: Ferrari