Nobenih zamer med Lorenzom in Marquezom po bližnjem srečanju na FP3

MotoGP: Lorenzo je nehote oviral Marqueza
Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2019 .

Marc Marquez in Jorge Lornezo sta razčistila neljubi dogodek s tretjega prostega treninga, kjer je slednji pokvaril hitri krog aktualnemu svetovnemu prvaku. Lorenzo je med tretjim prostim treningom upočasnil na dirkaški liniji v trenutku, ko ga je dohitel moštveni kolega, ki pa je bil v hitrem krogu, s katerim si je poizkušal zagotoviti neposredno uvrstitev v drugi del kvalifikacij. Sedemkratni svetovni prvak je pokazal svojo jezo na motociklu, ki pa je pojenjala do trenutka, ko je pripeljal v garažo. “Bil sem jezen,” je priznal in po opravičilu s strani Lorenza pojasnil, da je bila jeza posledica negotovosti, če se mu bo uspelo uvrstiti v Q2.

“Bil sem jezen, saj sem peljal krog, ki bi me uvrstil v Q2. Na koncu mi je to uspelo z devetim mestom, kar je moje najslabše izhodišče te sezone. Lani sem se dvakrat znašel sredi steze in obakrat sem bil kaznovan. Te stvari se zgodijo in ko se zgodijo, bi morali vse dirkače obravnavati enako. Jorge se mi je opravičil. Po treningu sem se pomiril in razumel sem, da tega ni storil nalašč, saj nihče ne želi ovirati drugega, oziroma vsaj upam, da ni tako.

Ni mogel vedeti, da sem za njim, moja reakcija pa je posledica tega, da sem bil napet saj nisem vedel, če se mi bo uspelo uvrstiti v Q2” je še dodal Marquez.

“Kar se je zgodilo z Marcom se v MotoGP dogaja pogosto,” je pojasnil Lorenzo. “Vsi se osredotočamo na svoje hitre kroge. Na vseh treningih moraš biti hiter, zato moraš ostati osredotočen. Včasih je težko zapeljati z idealne linije, saj nimaš vedno veliko priložnosti. Ponekod se lahko umakneš s steze, drugje pa nimaš druge možnosti, kot da v ovinek zapelješ na idealni liniji. Na tretjem treningu sem odpeljal hitri krog, nato pa sem nameraval odpeljati še enega. Toda v prvem ovinku sem zapeljal s steze in ko sem se vrnil, nisem vedel, da je Marc za mano. Vedel sem, da je nekje blizu Miguel Oliviera, saj sem ga prehitel na ravnini.”

Lorenzo je kvalifikacije končal na desetem mestu, tako da si od dirke obeta prvo uvrstitev med najboljših deset na motociklu Honde. “Delali smo na tem, da se na motorju počutim bolje,” je povedal. “Nismo naredili ogromnega napredka, toda male spremembe so izboljšale občutek. Zdaj lahko vozim bolj agresivno, hitreje in konstantno. Še vedno pa nam manjka še veliko, da bomo blizu najhitrejšim. Ta konec tedna smo bili najbolj konstantni doslej. Na dirki pa je mogoče vse. Veliko bo odvisno od štarta, samega tempa dirke in gum. Realen cilj pa je, da poizkušamo dirko prvič končati med najboljšimi desetimi. Še vedno nismo dovolj hitri za prvih pet mest. Toda na dirki se lahko zgodi marsikaj. Kdo lahko pade, toda cilj je, da dirko prvič končam med prvimi desetimi,” je še dodal Lorenzo.

Foto: Honda