Nina Jerančič pripomogla do svetovnega rekorda

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2014 .

37-letna Nina Jerančič je skupaj s še sedmimi dirkači na nemškem Papenburgu vozila s povprečno hitrostjo več kot 221 kilometrov na uro in tako pripomogla Mazdi do novega svetovnega rekorda. Tri ekipe Mazde so se zbrale v Papenburgu, kjer so se v treh serijskih mazdah6 z dizelskimi agregati CD175 gnale po stezi, kjer je 24 dirkačev osvojilo več naslovov. Najpomembnejši rekord je tudi Ninin, namreč 24-urno “dirko” je zaključila s hitrostjo 221,072 kilometra na uro (povprečno!). Sicer je vsaka izmed Mazd osvojila kakšen rekord in sicer glede na razdaljo ali čas.

Sicer je Nina Jerančič znana v avtomobilističnih športih, saj je do sedaj osvojila kar nekaj zmag – 50 mednarodnih in štiri naslove prvaka v kartingu na domačih tleh. Poleg dirkanja pa se je preizkusila tudi kot športna novinarka na slovenski komercialni televiziji. Sicer je dirkala tudi v seriji formule Renault Campus (podobno kot Ralf Schumacher in Jacques Villeneuve), ter v formuli Lotus in seveda v GT seriji, kjer je vozila v Porsche cupu in Ferrari challengu.

Za konec velja omeniti, da je Mazda sestavila tri ekipe, kjer je bil v vsaki en profesionalen dirkač in avtomobilski navdušenec izbrans strani natečaja v Nemčiji. Vozniki so se morali zamenjati na vsaki dve uri in pol, pri čemer so skupno prevozili več kot 5300 kilometrov. Prav tako je bilo prepovedano voziti v zaveterju, da pa bi bilo bolj zanimivo pa jo je na koncu zagodla tudi nevihta z močnim vetrom.

Foto: Mazda