Nikita MAZEPIN: BAD BOY, še preden je prišel v F1

Avtor prispevka: , objavljeno 20. decembra 2020 .

Nova voznika ekipe Haas za prihodnjo sezono Formule 1 sta za precej medijskih objav poskrbela že pred samim začetkom sezone. Mick Schumacher bolj z naslovom v F2, prijaznim obnašanjem in skoncentriranimi prvimi krogi v Haasovem dirkalniku. Nikita Mazepin pa ima vsaj trenutno bolj sloves novega “bad boya” Formule 1.

V zadnjem mesecu je Rus na sebe najprej opozoril z brezkompromisnim in pretiranim branjenjem pozicije v Bahrajnu, ko je Luco Ghiotta tako potisnil na rob steze, da je le-ta snel tablo, ki označuje razdaljo do ovinka, nekaj dni kasneje pa je za razburjenje poskrbel še njegov video na Instagramu, na katerem podobno brezkompromisno otipava dekle na zadnjem sedežu avtomobila.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1335340671582998532

Vse skupaj je pripeljalo do tega, da je peticijo #WeSayNoToMazepin podpisalo več kot 30.000 ljudi, a Günther Steiner za zdaj ne razmišlja, da bi Rusa, ki s sabo prinaša tudi konkretno finančno injekcijo za moštvo, odslovil, še preden bo sedel v Haasov dirkalnik.

Günther Steiner ni najbolj navdušen nad slogom dirkanja svojega novega ruskega varovanca.

Steiner je glede celotne zgodbe okoli Mazepina povedal: “Gre za privatno zadevo in vse skupaj bomo reševali za zaprtimi vrati. Vse skupaj jemljemo skrajno resno, ne glede kakšno pogodbo smo sklenili z Nikito,” dodaja in pravi: “Kar se njegovega dirkanja v Bahrajnu tiče, vidim, da imamo še veliko dela, da ne bo s kaznimi in nepremišljenimi dejanji škodil sebi in drugim, ker bo s tem škodil tudi ekipi.”

Andrea D’Ival, dekle, ki jo je Mazepin otipaval v videu, pravi, da je bilo vse skupaj šala, a mnogim se je Rus s tem dejanjem vse prej kot prikupil, še preden je sploh prišel v F1.

“Najprej bi rad videl, da začne voziti za nas, da bomo lahko napredovali. Doslej pravzaprav še ni za Haas odpeljal niti kilometra. V Bahrajnu je vozil preveč agresivno in dobil je kazni, kar je najboljša šola zanj. Upam le, da se je iz vsega skupaj nekaj naučil,” je še povedal Steiner.

“Tudi sam delam napake, pa nisem več najmlajši. In včasih se preveč prepustim čustvom, a le tako lahko tudi na svojem primeru drugim predstavim, kako je mogoče stvari izboljšati,” je zaključil 55-letnik iz Merana.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish