Nico Rosberg odplesal svojo dirkaško sambo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2015 .

Nico Rosberg nadaljuje s svojo serijo prvih štartnih mest. Na kvalifikacijskem treningu za veliko nagrado Brazilije je Rosberg že petič zapored na prvem štartnem mestu. S svojim časom 1:11,282 je za seboj na drugem mestu pustil svojega sotekmovalca in letošnjega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Hamilton je za njim zaostal za 4,715 m oziroma v času 0,078 stotinke sekunde. Na tretje mesto se je uvrstil Sebastian Vettel s skoraj pol sekunde zaostanka.

Kimi Räikkönen ni je ujel tempa svojega sotekmovalca iz ekipe Ferrari in si zagotovil peto startno mesto, saj je na četrtem mestu pristal Valtteri Bottas. Dirkač Williamsa pa bo dirko začel tri mesta nižje, saj je bil na prostem treningu kaznovan zaradi prehitevanja pod rdečo zastavo. Finec s Ferrarijem je tako napredoval v drugo štartno vrsto.

Na šestem mestu je tretji Nemec Nico Hülkenberg s časom 1:12,265. Kratek čas je danes na dirkališču prevozil dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, saj je zapeljal s steze in se je nato sončil na stolu enega izmed varnostnikov na progi.

Na koncu je novinarjem le priznal, da so njegove frustracije velike in da ima za seboj težko in nezaželeno sezono. Ampak se ne bom predal in se bom drugo leto zagotovo bolje odrezal, je še zaključil Alonso.
Seveda se tudi Formula 1 odziva na napade v Parizu in izkazuje svoje sočutje s Francozi
Bernie Ecclestone:« Živim v enem jeznem svetu z jeznimi posamezniki. Karkoli bi rekel, mrtvih posameznikov ne bi oživelo.«

Tudi Francoz Jean Todt je bil pretresen:«Celoten svet je lahko nad tem dogodkom le šokiran.«
»Molim za vse, ki so bili v Parizu prizadeti,« je napisal Lewis Hamilton. Tudi njegov kolega v ekipi Nico Rosberg je šokiran nad dogodkom. »Ostajam brez besed glede te tragedije. Moje misli so z vami v Franciji,« je odgovarjal novinarjem.

Pred startom bo, kot je bilo naznanjeno, tudi minuta molka s katero se bodo sodelujoči in prisotni spomnili na žrtve in prizadete.

Foto: Mercedes