Nico Rosberg: Letos 4 kandidati za naslov prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 26. marca 2021 .

Ta konec tedna se prične sezona Formule 1 2021 in razumljivo, da imamo po zimskih testiranjih v Bahrajnu tudi veliko analiz in napovedi o tem, kdo bi lahko tokrat presenetil in še bolj, kdo so kandidati za osvajanje naslova prvaka. Bo vse po starem ali bomo končno dobili zamenjavo na vrhu?

Nico Rosberg, nekdanji dirkač Formule 1 in svetovni prvak sezone 2016 je italijanskim kolegom iz Gazzetta dello Sport izdal, da vidi štiri potencialne kandidate, ki bi se lahko letos okronali z naslovom svetovnega prvaka. “Začenja se torej sezona, v kateri zame obstajajo štirje potencialni zmagovalci prvenstva, kar je zelo zanimivo.Nemec torej v boju za naslov prvaka vidi štiri potencialne zmagovalce. V intervjuju za omenjeni časnik je izdal, da so to Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sergio Perez in Valtteri Bottas.

Vendar ga Bottas ni povsem očaral. Sploh v nasprotju z lanskim letom, ko je Rosberg veliko pričakoval od finskega dirkača. “Da, vsako leto obstajajo dirke, na katerih si misliš: ‘Dobro, sedaj lahko to stori in se bori z Lewisom.’ Toda Lewis se vrne še močnejši in Bottas tava v temi. Tudi letos ne bi dejal: Ne, Bottas ni v boju za naslov, saj je na krog lahko hiter in je v stanju premagati Lewisa, a na dolgi rok nima kontinuitete. Za letos pa mislim, da bo v igri za naslov prvaka tudi Sergio Perez,” še zaključi Rosberg.             

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish