Nico Rosberg je zavrnil pogodbo, da bi se upokojil kot prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2021 .

Nico Rosberg, svetovni prvak Formule 1 2016 je razkril, da je zavrnil 85 milijonov evrov težko pogodbo, da bi dirkal naprej saj se je želel posloviti kot svetovni prvak.

Nemec je po napetih internih dvobojih v moštvu Mercedesa v sezoni 2016 vendarle porazil moštvenega kolega Lewisa Hamiltonam, nato pa šokiral z napovedjo, da bo ob kncu sezone dirkaški kombinezon obesil na klin.

“Dal sem vse od sebe, vse do zadnjega ovinka,” je osvojitev naslova prvaka opisal Nemec, finskih korenin. “Ne bi moglo biti bolj napeto, zmaga proti Lewisu v enakem dirkalniku po desetletjih najinih dvobojev pa je bila popolen trenutek. Želel sem se izogniti, da bi se od Formule 1 poslovil kot nekdanji prvak, oziroma kot nekdo, ki ni več zaželjen. Imel sem pogodbo vredno 85 milijonov, katero pa sem zavrnil.”

Rosberg je dejal, da si je po osvojenem naslovu prvaka zaželel drugačnega, bolj “fleksibilnega” živjenja. “Bila je prava odločitev za mojo družino. O denarju nisem razmišljal niti za trenutek.”

Rosberg je dejal, da ga letošnje prvenstvo, ko se Hamilton bori z Maxom Verstappnom spominja na sezono 2016. “Tudi takrat sta obstajala dva tabora. Nicovi podporniki in Hamiltonovi, ki pa so bili seveda ostro proti meni. Srečal sem štiri leta stare punčke, ki so pred mano stale s svojimi očeti in mi kazale navzdol obrnjene palce. Očetje so jim povedali da sem zlobnež in da se morajo tako obnašati do mene.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish