Nico: Lewis naj igra pošteno

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2014 .

Nico Rosberg je svojega moštvenega kolega in tekmeca za letošnji naslov svetovnega prvaka, Lewisa Hamiltona opozoril, naj na zadnji dirki sezone dirka “čisto” in “pošteno”.

Rosberg za Hamiltonom zaostaja za 17 točk, toda če želi postati prvak, mora v Abu Dabiju zmagati, Hamilton pa ne sme biti drugi, kar pa bo, glede na dominantnost Mercedesovega dirkalnika, zelo težko saj sta Srebrni Puščici letos slavili kar 11 dvojnih zmag. Toda po drugi plati bi Rosberg, v primeru Hamiltonovega odstopa, skoraj zagotovo zmagal in s tem z lahkoto slavil naslov.

Odnosi med Mercedesovima dirkačem so se tekom sezone nekajkrat krepko skrhali. V Monaku je naprimer Lewis Hamilton zagrozil, da bo Rosberga zrinil s steze v stilu Prosta in Senne, zato so se pojavila ugibanja, ali bi bil prvak sezone 2008 pripravljen kaj takšnega storiti v Abu Dabiju, ko bo šlo za naslov.

Rosberg je zato svojega moštvenega tekmeca tudi javno opomnil: “Lewis se lahko potrudi in dirka čisto, ter poskrbi, da bo boj za naslov odločen na pošten način.”

Nemec meni, da ima kljub navidez majhnim možnostim lepo priložnost, saj naj bi mu na stezi morda lahko pomagala tudi Williamsova dirkača, ki sta na zadnjih dirkah pogosto konkurenčna Mercedesu.

“Zgodi se lahko marsikaj, kot tudi to, da naprimer enemu izmed Williamsov uspe dober štart in se vrine med naju,” je pojasnil. “Na tej stezi je zelo težko prehitevati. Zjutraj smo razmišljali prav o tem, saj moraš biti precej hitrejši, če hočeš nekoga prehiteti na tej stezi. To je naprimer ena izmed možnosti, obstaja pa še vrsta drugih scenarijev, zato ostajam optimističen.

Ne bi rekel, da bova ta konec tedna pod pritiskom, toda vse skupaj bo zelo napeto. Veselim se lepega dvoboja. Že nekaj časa delam na tem, da bi tu imel priložnost. Lewis je dober nasprotnik in upam, da bo zaključek sezone lep. Poskušal bom zmagati na dirki, potem pa bom potreboval še nekaj Lewisove pomoči, da ne bo dirke končal na drugem mestu. To je to, upam, da si bo Lewis izmislil kakšen način,” je dejal Rosberg.

Foto: Mercedes