Nico HULKENBERG rezervni dirkač ASTON MARTIN F1

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2021 .

Moštvo Aston Martin je potrdilo, da se je njihovi ekipi pridružil Nemec Nico Hulkenberg, ki bo rezervni dirkač ekipe do konca letošnje sezone.

Hulkenberg je ob koncu 2019 ostal brez rednega sedeža v Formuli 1, a je v lanski sezoni za ekipo Racing Point, ki se zdaj imenuje Aston Martin, kot rezervni dirkač nastopil na treh dirkah, ko sta redna dirkača zaradi pozitivnega Covid-19 testa dirki morala izpustiti.

Nemec je bil vpoklican kot zamenjava za Sergia Pereza na obeh dirkah v Silverstonu, a na prvi ni nastopil, saj je prišlo do okvare dirkalnika tik pred startom dirke, na drugi pa je osvojil stopničke. V dirkalnik se je vrnil na dirki za VN Eifela, kjer je nadomeščal Lanca Strolla, kjer je osvojil osmo mesto, čeprav ni imel časa za priprave na prostih treningih. “Lepo je, da imam podpisano pogodbo z dovolj časa za priprave, česar lani pred skokom v dirkalnik nisem imel,” je povedal Hulkenberg. “Vesel sem, da bom lahko spet sodeloval s to ekipo, s katero sem v svoji karieri nastopil na kar nekaj dirkah.” Hulkenberg je za moštvo Aston Martin vozil v sezoni 2012, ter med 2014 in 2016, ko je nastopalo pod imenom Force India.

“Upam, da bosta Sebastian (Vettel) in Lance (Stroll) letos odvozila vse dirke, toda moštvo ve, da se lahko zanese name, da prevzamem dirkalnik, če bo treba in svoje delo dobro opravim. Popolnoma sem pripravljen, da se spoprimem s tem izzivom. Poleg tega pa bo zanimivo pomagati ekipi razvijati dirkalnik skozi sezono.”

Hulkenberg bo poleg vloge rezervnega dirkača opravljal tudi delovne naloge razvojnega dirkača.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj