Nezadovoljstvo javnosti glede izbora športnika leta

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2014 .

Lewis Hamilton je bil na glasovanju, v katerem so sodelovale tiskovne agencije, izbran za najboljšega športnika Evrope. Britanec je sicer zmagal le s točko prednosti pred vratarjem nemške nogometne reprezentance Manuelom Neuerjem, toda gledalci in ljubitelji motošporta so se na izide odzvali z ogorčenjem, saj je bil svetovni prvak razreda MotoGP, Marc Marquez po mnenju novinarjev šele deveti najboljši športnik v Evropi, svetovnega prvaka v reliju Sebastiena Ogierja pa ni niti med deseterico.

Gledalci, ne le ljubitelji motošporta, izboru zmagovalca očitajo dejstvo, da je formula ena ne nazadnje ekipni šport, zato je nepravično trditi, da je voznik, čigar uspeh ali neuspeh je v veliki meri odvisen od dirkalnika ter več sto članov ekipe, boljši športnik od naprimer nekega smučarja, čigar rezultati so v večji meri odvisni od njega.

Če že mora zmagati nekdo iz motošporta, trdijo gledalci, bi to moral biti Marc Marquez , ki se je moral za svoj dosežek na vsaki dirki boriti s tremi drugimi dirkači, medtem ko je Lewis Hamilton sedel v tako dominantnem dirkalniku, da je moral premagati zgolj moštvenega kolega.

Foto: Sky Sports