Newey podaljšal pogodbo z Red Bullom

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2014 .

V zadnjih tednih se je zelo veliko govorilo o prihodnosti enega najboljših dizajnerjev formule ena Adriana Neweya. Za Adriana se je zelo zanimal Ferrari, a kljub vsemu je Newey le podaljšal pogodbo z Red Bullom. Za enkrat sicer še ni jasno kje, na katerem področju bo Newey delal, vsekakor pa ne želi več biti tako tesno vpet v formulo ena.

Šef ekipe Christian Horner je že po kitajski veliki nagradi dejal, da si Neweya želi obdržati v ekipi, pa čeprav bo ekipi samo svetoval in ne več dnevno delal v F1: »Že sedaj ni več tako zelo vključen v F1, a njegovi nasveti so zlata vredni. Na katerem področju bo delal v prihodnosti bomo oznanili kmalu. Vsi pa vemo, da je dosegel mejo, ko po toliko naslovih potrebuje nov izziv. Veseli smo, da smo podpisali novo pogodbo in verjamemo, da bomo skupaj še naprej uspešno sodelovali.«

Newey torej ostaja pri Red Bullu, bo pa vprašanje kako bo aerodinamični razvoj v ekipi šel naprej v prihodnosti. Horner sicer zagotavlja, da težav ne vidijo, saj kot rečeno že sedaj ni bil več toliko vključen v projekt F1, a bolj kot to je pomembno, da so obe strani zadovoljne in da se vsi maksimalno osredotočajo na svoje delo.