Newey po hudi nesreči s kolesom že rešuje Red Bullove težave z nastavitvami

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2021 .

Adrian Newey se je med poletnim premorom poškodoval pri kolesarjenju, zato je bil tehnični guru ekipe iz Milton Keynesa na kar nekaj dirkah odsoten. Britanec se je po okrevanju v bolnišnici v garažo moštva vrnil v Turčiji, kjer je pomagal rešiti zmedo pri nastavitvah dirkalnika, ki je ekipo pestila na dirkališču Istanbul Park.

Čeprav njegova odsotnost po ocenah Helmuta Marka ni škodila formi moštva, bodo njegove izkušnje v veliko pomoč na preostalih dirkah sezone, kjer se bo odločilo o tem, kdo bo letošnji svetovni prak. “V moštvu imamo dobre inženirje, seveda pa je Adrian glavni,” je pojasnil Marko. “Sprva nismo vedeli kako hudo poškodovan je, potem pa je potreboval več operacij. Toda zdaj se je vrnil, čeprav še ni povsem zdrav, pa že lahko opravlja svoje delo. V Turčiji je takoj videl težave z nastavitvami.”

Marko je izdal, da se bo Newey skupaj z Maxom Verstappnom udeležil sestanka v Milton Keynesu, kjer bodo poskušali najti rešitve, da bo dirkalnik RB16B na zadnjih dirkah sezone v kar najboljši formi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish