Newey: Mercedes bo težko ujeti

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2015 .

Adrian Newey meni, da bosta Ferrari in Renault, kot dobavitelja motorjev, v prihodnji sezoni težko ujela Mercedes, to pa ne bo lahka naloga niti za Hondo.

Mercedes je s svojo tovarniško ekipo osvojil tako konstruktorski, kot vozniški naslov svetovnega prvaka v najbolj dominantni sezoni v zgodovini formule ena. Z najmočnejšim motorjem so zabeležili kar enajst dvojnih zmag, na najvišji stopnički pa so stali na 16 od 19 dirk.

Tehnična pravila se pred letošnjo sezono niso kaj prida spremenila, zato Newey pričakuje, da bosta Mercedesova dirkalnika tista, ki ju bodo ostali morali ujeti.

“Ne vem, če lahko Ferrari in Renault v letošnji sezoni prideta na nivo Mercedesa,” je izjavil. “Ne vemo kako dobra bo Honda, toda težko jih bo ujeti.

Toda kljub šibkejšemu motorju je mogoče zmagati, če imaš boljšo šasijo in obratno,” meni Newey. Moštvo Red Bull je lani slavilo tri zmage, kar naj bi bla posledica solidne šasije ter motorja. “Imamo solidno razmerje med motorjem in šasijo, tako kot mora biti, po mojem mnenju,” je dejal Britanec, ki se je nekoliko oddaljil od formule ena in se posvetil oblikovanju jadrnice za slavni Americas Cup, a je imel po besedah Christiana Hornerja kljub temu ključno vlogo pri oblikovanju Red Bullovega dirkalnika za letošnjo sezono.

52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje