Neverjetno! Šef Red Bulla moral pred komisarje!

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2021 .

Šef moštva Red Bull Racing Christian Horner, se je moral oglasiti v pisarni vodstva dirke, kjer se je zagovarjal zaradi domnevne kršitve športnega pravilnika Formule 1.

Dirko v Katarju so močno zaznamovale odločitve komisarjev, ki so morali najprej odločati o svoji potezi v Braziliji, ko niso preučevali incidenta med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom. Nato je sledila obravnava Mercedesovega zadnjega krilca, po kvalifikacijah pa so morali preučiti neupoštevanje rumenih zastav Valtterija Bottasa in Verstappna. Slednja sta bila kaznovana z izgubo štartnih mest in čeprav je dirka minila brez incidentov in smo se nekako uspeli izogniti protestom zaradi krilc Mercedesa in Red Bulla, pa je moral tokrat na zaslišanje šef ekipe Red Bull, Christian Horner, ki naj bi “izrekel, zapisal ali storil” nekaj kar je avtomobilistični zvezi FIA povzročilo “moralno škodo”, piše v uradnem dokumentu zveze FIA.

Horner in svetovalec ekipe Helmut Marko naj bi pred dirko kritizirala zvezo FIA zaradi dodelitve kazenske izgube petih štartnih mest Maxu Verstapnu, ki je kriv neupoštevanja rumenih zastav na včerajšnjih kvalifikacijah. Horner je pred dirko dejal: “Mislim, da je sodnik na svojo pest izobesil rumeno zastavo, brez da bi mu to naročila FIA. Sodnike morajo imeti pod nadzorom, saj gre za hud udarec za nas v tem prvenstvu. Dirko na stezi, kjer se težko prehiteva, začenjamo sedmi, kar je huda kazen.”

Kasneje je dodal še, da bi morali “odrasli možje odločati odraslo” ter dodal, da bi moral biti direktor dirke tisti, ki ima nadzor nad dogajanjem na stezi. “Na koncu dneva odloča on, sicer lahko sodnik po svoje izobesi rumeno zastavo.”

Helmut Marko pa je bil še bolj neposreden: “Neumno je. FIA očitno ne zmore organizirati sistema sojenja in svojo nesposobnost skrivajo za rameni dirkača. Neverjetno.”

Za razliko od ostalih zadev, s katerimi so se komisarji ukvarjali ta konec tedna, pa so s Hornerjem opravili kar hitro. Šef avstrijskega moštva jo je tokrat odnesel le z opozorilom.

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish