Neustrašni dirkačici Neli Štrajhar in Taja Petkovšek Škrlj po stopinjah Katje Pivk

Avtor prispevka: , objavljeno 3. januarja 2023 .

Medtem ko se je s karting stez vsaj začasno poslovila petkratna državna prvakinja Katja Pivk iz Žirov, ki je v zadnjih letih v kartingu osvojila praktično vse, kar se je dalo osvojiti, pa imajo predstavnice nežnejšega spola v ognju že dve novi železi, obetavni dirkačici Neli Štrahjar in Tajo Petkovšek Škrlj.

Potem ko jo je za karting navdušil oče Boštjan, je Taja Petkovšek Škrlj svojo športno kariero začela leta 2015 s pomočjo Domna in Francija Jerančiča, od katerega je tudi kupila svoj prvi gokart Lotus Micro Max. Dve sezoni kasneje se je preizkusila v razredu Rotax Mini max, kjer je osvojila tretje mesto, tretja pa je bila tudi v pokalu Sportstil v tujini.

Taja Petkovšek Škrlj bo letos nastopala v razredu DD2.

Sledil je kratek odmor od tekem, saj je minulo sezono v kategoriji Senior max predvsem trenirala, v sezoni 2023 pa bo nastopila v kategoriji DD2, kjer predvsem cilja na stopničke. Dodaten bonus zanjo bo, če ji uspe prehiteti katerega izmed hitrih fantov.

Zelo obetavne rezultate pa dosega tudi Neli Štrajhar. Devetletnica iz Prapreč kariero v kartingu pričela v letu 2020, in v svojem premiernem nastopu v pokalu Sportstil v kategoriji mini 50 zmagala v vseh treh vožnjah in slavila zmago, uspeh pa nato ponovila še na drugi in zadnji tekmi sezone na Vranskem.

Neli Štrajhar je navdušila s svojim premiernim nastopom in posebnim slogom vožnje.

Lani se je z ekipo odločila za vstop v močnejšo skupino Rotax Mico, vendar je tekme na domačih tleh v sezoni izpustila, ter se posvetila treningu z novim, močnejšim ter precej hitrejšim gokartom, s katerim pa je proti koncu leta nastopila v Avstriji na tekmi prvenstva Clubsport Austria Championship. Kljub majhnemu številu krogov na zanjo novi stezi Styria, je prvo dirko končala na obetavnem drugem mestu, prvenstvo pa je zaradi napak, ki so bile predvsem posledica pomanjkanja izkušenj, naposled zaključila na skupnem tretjem mestu.

Za dekleti boste lahko držali pesti že čez nekaj tednov, ko bodo na sporedu prve tekme letošnjega prvenstva v kartingu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj