Neuradni koledar dirk 2022 kaže na najdaljšo sezono MotoGP v zgodovini

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2021 .

Neuradni koledar dirk sezone MotoGP 2022 je bil zaključen, na njem pa je kar 21 preizkušenj, kar pomeni, da nas čaka najdaljša sezona v zgodovini.

Svetovna pandemija virusa Covid-19 je botrovala obsežnim spremembam koledarja dirk 2020 in 2021. Do konca letošnje nas čakajo še tri od osemnajstih dirk, čeprav je bilo prvotno načrtovanih 20 preizkušenj, toda prihodnje leto se nam obeta kar 21 dirk dolga sezona, dve od teh bosta potekali na novih prizoriščih.

Sezona se bo začela 6. marca v Katarju, nato pa se bo karavana preselila v Indonezijo, kjer bo 20. marca potekala druga dirka sezone. Ta bo še posebna poslastica, saj gre za prvo ulično dirko v državi, ki je MotoGP nazadnje gostila leta 1997. Na koledar se vrača tudi dirka v Argentini in sicer 3. aprila, takoj naslednji konec tedna pa bodo dirkači nastopili na VN Amerik v Austinu, kar bo za celotno karavano MotoGP zajeten logističen zalogaj.

MotoGP pa se bo v Evropo vrnil 24. aprila, ko bo potekala VN Portugalske na dirkališču Algarve, sledijo pa preizkušnje v Jerezu, Le Mansu, Mugellu, Barceloni, Sachsenringu ter Assnu.

Prva polovica sezone se bo končala z novim prizoriščem, ki je do zdaj mesto na koledarju izgubilo kar trikrat. VN Finske bo potekala 10. julija na dirkališču KymiRing, za Fince pa bo to prva dirka MotoGP po letu 1982.

Druga polovica sezone se začenja z dirko v Silverstonu, ki bo za spremembo potekala 7. avgusta, VN Avstrije pa je dobila nov datum in sicer 21. avgust. Sledita septembrski dirki v Misanu in v Aragoniji, katerima se bo pridružila od 2019 odsotna VN Japonske, kateri takoj naslednji konec tedna sledi še VN Tajske.

S koledarja dirk se je poslovil “pacifiški” trojšek dirk, saj bo po dirki na Tajskem dirkače čakal prost vikend pred dirko za VN Avstralije 16. oktobra, preizkušnji na Phillip Islandu pa 23. oktobra sledi VN Malezije, finale pa bomo dočakali 6. novembra v Valenciji.

Že prejšnji mesec je MotoGP potrdil urnik predsezonskih testiranj. Ta bodo potekala pet dni, med 5. in 13. februarjem, na prizoriščih v Maleziji in Indoneziji.

Za zdaj še vedno gre za neuraden koledar dirk, s katerim so bila seznanjena moštva MotoGP.

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish