Neučakani Brawn želi hitrejše spremembe Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 6. januarja 2019 .

Novi lastniki Formule ena, Liberty Media, želijo spremeniti izgled formule ena, pri čemer so za pomoč zaprosili nekdanjega tehničnega direktorja Rossa Brawna. Ta je že začrtal osnovne smernice novega pravilnika za sezono 2021, ko naj bi dirkalniki izgledali bolj atraktivno ob enem pa naj bi omogočali tudi bolj izenačeno dirkanje. Poleg tega pa želi manjše razlike med moštvi, tako da bi ostale ekipe lahko konkurirale Ferrariju, Mercedesu in Red Bullu, kar naj bi med drugim dosegli z omejitvijo porabe pa tudi z uporabo standardnih delov pogonskega agregata.

Z vsemi spremembami se pred sprejetjem posvetujejo z ekipami, zaradi česar je celoten postopek počasnejši, kot bi želel Brawn, toda po njegovem mnenju ne bi bilo prav, če bi jih sprejeli brez strinjanja z moštvi. “Zadovoljen sem s smerjo, ki smo jo ubrali, nisem pa tako zadovoljen s hitrostjo,” je povedal Brawn. “Spremembe predstavljajo velik izziv, toda vem kaj se dogaja in vem, da če nebi začeli tega procesa , ne bi prišlo do točke, kjer smo zdaj. Neučakan sem, da bi se zgodilo več sprememb. Toda moštva morajo nujno biti vključena, a skupaj najdemo rešitve. Zato mislim, da smo na pravi poti.

To je najbrž prvič, da je Formula 1 ubrala takšen pristop. Na tem potovanju smo šele dve leti, vendar sem optimističen, da bomo v naslednjih letih videli sadove našega dela.”