Nesrečni Vettel prevzel krivdo za poraz na kvalifikacijah

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2018 .

Sebastian Vettel kljub “Ferrarijevi” prvi štartni vrsti na njihovi domači dirki, ni bil pretirano zadovoljen z razpletom kvalifikacij, saj bo dirko začel za moštvenim kolegom Kimijem Raikkonenom. Nemec je krivdo za poraz pripisal nekaj napakam v hitrem krogu, radijskega sporočila, ko je moštvu zabrusil da bodo “govorili kasneje” pa ni želel pojasniti.

Vettel se je veselil, ko je za trenutek prevzel najboljši štartni položaj, a ga je kmalu z vrha potisnil Raikkonen. Ko so Vettla obvestili o končni uvrstitvi je dovoril: “Govorili bomo kasneje” s čimer je namignil, da se je zgodilo nekaj ne načrtovanega. Seveda je bil razočaran, ker ni osvojil najboljšega položaja, a gledalci so ugibali, da ga je verjetno “jezilo” to, da je Raikkonen ujel njegovo zavetrje in tako uspel peljati hitreje. Toda Vettel je ugibanja zanikal: “No, nič takega. Seveda nisem bil zadovoljen, toda ne bom povedal zakaj.”

Vožnja v zavetrju ni bila nič nenavadnega, saj je bil Raikkonen na vrsti, da dobi pomoč moštvenega kolega. “Imamo vrstni red, ki se spreminja vsak teden. Tokrat je bil za vožnjo v zavetrju na vrsti Kimi. Povedano po pravici sem odpeljal slab krog. Drugi krogi so bili bolj čisti. Nekaj časa sem izgubil v prvi šikani, drugi šikani, v Lesmu, več ali manj povsod. Zadnji sektor kroga je bil dober, toda ne fantastičen. Odpeljal sem slab krog in imel sem srečo, da sem pristal na drugem mestu in ne na tretjem,” je še dodal Vettel.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish