Nešportni Hamilton priznal napako

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2015 .

Lewis Hamilton je 12 krogov pred koncem dirke za veliko nagrado Monaka ob prihodu varnostnega avtomobila zapeljal na menjavo gum. Njegovo 20 sekundno vodstvo bi zadostovalo, da bi se vrnil na prvo mesto, če bi na postanek zapeljal tudi moštveni tekmec Nico Rosberg, ki je v tistem trenutku vozil na drugem mestu. Toda Nemec je ostal na stezi, tako kot vsi ostali vodilni dirkači in Hamilton se je na stezo vrnil šele na tretje mesto.

“Znašal sem se na moštvo. Na ekranu sem videl, da se ekipa v boksih pripravlja. Mislil sem, da tudi fantje za mano grejo na postanek. Ko so mi iz moštva sporočili naj ostanem zunaj, sem jim odvrnil, da bodo gume izgubile temperaturo. Skrbelo me je tudi, da so bili na trdih gumah, zato sem s tem v mislih zapeljal v bokse v trdnem prepričanju, da bodo tudi drugi menjali gume.”

Hamilton je bil s svojim položajem nezadovoljen že v zadnjih krogih dirke, ko je osorno odgovoril svojemu inženirju, naj se ne pogovarja z njim. Tudi v častnem krogu je ustavil pred za to namenjenim prostorom, šele nato pa se je počasi zapeljal v bokse, kjer je povozil tablo, ki je označevala, kje mora ustaviti dirkalnik.

Ob prihodu na provizorični oder za zmagovalce (na stopnišče pred palačo) ni čestital ne Sebastianu Vettlu, ne moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu. Tudi ob slavnostnem polivanju s šampanjcem je čemerno odkorakal stran in stran od vseh kuhal jezo, preden je vendarle pristopil k tekmecema, kjer je potekal intervju po dirki.

Šele kasneje, ko so se strasti umirile, je Britanec dejal, da se mora obnašati kot prvak. “V tistem trenutku mi je bilo težko, toda sem svetovni prvak in tako se tudi moram obnašati. Všeč mi je vloga vodje moštva in danes sem pokazal svojo hitrost ter kaj zmorem v Monaku.”

Šele na koncu je del krivde prevalil tudi na moštvo. “Sam s sabo sem zadovoljen. Naredil sem vse, kar sem lahko. Skupaj smo se odločili, da zapeljem v bokse.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo