Nepoškodovani Lorenzo obžaluje smolo

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2015 .

Jorge Lorenzo se je v Misanu boril za zmago, vsekakor pa se mu je nasmihala uvrstitev na stopničke, ter pred tekmecem za naslov Valentinom Rossijem, saj je potem, ko se je steza začela sušiti, prej presedlal na motocikel, ki je bil pripravljen za takšne pogoje, kar se je na primeru ostalih dirkačev izkazalo za ključno.

Španec je padel le sedem krogov pred koncem dirke, v nesreči pa se, kljub visoki hirosti, ni huje poškodoval. “To je že druga dirka zapored, kjer sem imel smolo zaradi mokrih in nenormalnih pogojev na stezi,” je povedal potem, ko so ga zdravniki pregledali. “V Silverstonu nisem bil dovolj samozavesten, tu pa nisem bil dovolj hiter, da bi gume dobro ogrel. Gume za suho stezo so bile slabo ogrete, zato sem v zavoju izgubil zadek motocikla.

Mislim da me letos na splošno spremlja smola, še posebej pa na teh dveh zadnjih dirkah, saj bi lahko na obeh zmagal ali pa končal na drugem mestu, toda takšno je dirkanje. V prejšnjih letih so tekmeci odstopali na dirkah, letos pa sem jaz tisti, ki ima smolo. Vendar pa še ni vse izgubljeno. Če zmagam na prihajajočih dirkah še vedno lahko postanem svetovni prvak, ne glede na to, kje konča Valentino,” je bil še vedno optimističen Lorenzo.

Foto: Yamaha