Nenavadna limuzina C4 Cactus

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2014 .

Pri Citroenu pravijo, da so ponosni na svoj edinstveni oblikovalski slog. Nekaterim je všeč, drugim ne, a vsekakor je zelo prepoznaven. Da je še bolj prepoznaven pa so Francozi poskrbeli s C4 Cactus izvedbo, ki združuje estetiko in usporabnost. Izdelek naj bi sledil željam in potrebam kupcev, ena njegovih največjih značilnosti pa je tako imenovan Airbump na vratih. Ta je na voljo v štirih barvah – črni, sivi, bež in rjavi, ob njem pa bodo kupci lahko izbirali med desetimi barvami karoserije, ter tremi barvami notranjosti.

Pri Citroenu C4 Cactus pa ne gre zgolj za estetiko, temveč tudi tehnologijo. V serijski različici je na voljo sedem palčni zaslon, ki služi za nadzor klime, digitalnega radia in prikaz GPS navigacije, ter podpira povezavo z internetom ter Bluetoothom.

Citroen-C4-Cactus-02

Med pripomočki, ki pomagajo vozniku, dobite sistem za parkiranje Park Assist, ki vam pomaga pri iskanju prostega parkirnega mesta, v katerega avto samodejno tudi parkira. Pri vzvratni vožnji je na voljo kamera, med pripomočki pa dobite tudi sistem za pomoč pri speljevanju v hrib.

Citroen C4 Cactus je v primerjavi z navadnim C4 okrog 200 kilogramov lažji, s tem pa se pri bencinskem motorju izpusti CO2 zmanjšajo pod 100 gramov na kilometer, pri dizelski pa pri porabi 3,1 litra na sto kilometrov, na vsega 82 grama CO2 na prevožen kiometer.

 

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj