Nenavaden padec na FP4 skrbi Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2018 .

Marc Marquez je dejal, da bo v nedeljo na dirki moral imeti v mislih zelo navaden padec, ki se mu je pripetil na četrtem prostem treningu. Dirkač Honde je na četrtem prostem treningu zabeležil še drugi padec ta dirkaški vikend potem, ko je padel v drugem zavoju. Padec si je privoščil že v petek na drugem prostem treningu, ko je padel ob koncu hrbtne ravnine. Španec je bil zelo zmeden glede padca, saj ni našel vzroka zanj. Bil je namreč v svojem počasnem krogu, iz padca pa se ni, kot je sam dejal nič naučil. Na vprašanje ali je imel padec posledice na njegove kvalifikacije, ki jih je končal kot peti je dejal:

“Ne, ni imel, toda to je bil padec iz katerega nisem nič izvedel. Iz padca včeraj sem se nekaj naučil, toda iz tega nič, saj sem bil počasi na progi. Pred menoj je bil Dani (Pedrosa) zato sem se odločil, da upočasnim.”
“Ta krog nisem vozil na vso moč. Čudno, toda to moramo vzeti v obzir za dirko.”
Marquez je vodil na začetku kvalifikacij, toda v drugem delu ni mogel izboljšati dovolj časa in je tako padel na peto mesto. Aktualni svetovni prvak je dejal, da je ob začetku prvih in drugih svojih poizkusov storil velike napake, ki so ga zelo drago stale.

“Danes sem pričakoval več, saj sem se želel boriti za najboljši štartni položaj. Po eni strani sem vesel, saj imam dober ritem za dirko. Na motociklu se počutim zelo dobro. Jutri bo predvsem pomembna izbira zadnje pnevmatike. Spredaj bomo izbrali trdo različico.” “Po drugi strani pa danes to niso bile moje najboljše kvalifikacije. Pnevmatike se je najbolje obnašala v prvem krogu, jaz pa sem z obema kompletoma naredil veliko napako že v prvem krogu in tako izgubil veliko desetink.”

Marquez je dejal, da je razmišljal, da bi na kvalifikacijah ubral enako taktiko kot Cal Crutchlow, ki je trikrat zapeljal na stezo, vmes pa je v drugem izhodu na stezo usedel na svoj drugi motocikel
“Danes je Cal izbral pravo strategijo. Tudi sam sem razmišljal o enaki strategiji, vendar je imel moj drugi motocikel popolnoma drugačne nastavitve. Danes smo se veliko pripravljali na dirko, razočaran sem nad kvalifikacijami, toda dirko bom začel kot peti tako, da sem blizu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish