Nemška dirka odpovedana!

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2015 .

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA je tudi uradno potrdila, da se karavana formule ena letos ne bo ustavila v Nemčiji. “Dirke za veliko nagrado Nemčije ne bo, saj promotor dirke in lastnik komercialnih pravic nista uspela skleniti dogovora,” je pisalo v izjavi.

Letošnjo dirko v Nemčiji bi sicer moralo 19. julija gostiti dirkališče Nurburgring, potem ko je lansko dirko pripravil Hockenheim, s katerim se vsako drugo leto izmenjujeta. Toda Nurburgring zaradi finančnih razlogov ni bil sposoben organizacije, Hockenheim, kjer je bila dirka lani slabo obiskana, pa za pripravo prireditve ni imel dovolj časa. Šefi dirkališča so kot glavni razlog navedli, da bi v tako kratkem roku težko prodali vstopnice.

Formula ena bo tako prvič po letu 1960 ostala brez domače dirke formule ena. Od prve sezone svetovnega prvenstva leta 1950, se Nemčija le dvakrat ni znašla na koledarju dirk. Prvič leta 1950, drugič pa leta 1960, ko so dirkači ocenili, da dirkališče Avus, kjer naj bi dirka potekala, ni primerno za dirkalnike F1.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish