Nekdanji Mercedesov uslužbenec izdaja informacije Red Bullu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2021 .

Nemški kolegi pri Auto Motor und Sport poročajo, da nekdanji član moštva Mercedes, ki zdaj sodeluje z ekipo Red Bull Racing, izdaja informacije o upogibljivih krilcih na dirkalnikih Srebrnih Puščic.

Po njihovem poročanju je težko dokazati nelegalnost zadnjega krilca dirkalnikov Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa, saj gre za izjemno zapleteno zasnovo, čeprav bi bil spodnji izmed obeh elementov zadnjega krilca lahko v navskrižju s pravili o upogibljivosti krilc, ki so bila na pobudo Mercedes dopolnjena to poletje, ko naj bi bilo sporno zanje krilce ekipe Red Bull.

Novinar Michael Schmidt trdi, da pri Red Bullu sumijo, da se pri Mercedesu upogiba spodnji element zadnjega krilca. “V preteklosti se je pod obremenitvijo zračnega toka nekoliko zvil zgornji element krilca, kar se je odražalo na višji hitrosti,” pravi Schmidt. “Toda tehnična direktiva je poleti temu naredila konec. Zdaj pa naj bi se upogibal glavni profil, kar bi bilo težje zaznati, saj ta element delno prekriva zgornji.”

Schmidt pravi, da so iz Red Bulla zvezi FIA že posredovali “goro dokumentov” vključno z video dokazi. Pri Mercedesu vsaj navidez ostajajo mirni in Red Bull pozivajo, naj vložijo protest, toda Schimdt pravi, da se v Milton Keynesu za zdaj tej potezi še izogibajo. “Morda še nimajo najnovejših dokazov, po drugi plati pa bi bilo nespametno prehitro razkriti, kar vedo. V Braziliji so bili poraženi in s protestom bi izpadli kot da slabo prenašajo poraz,” meni Schmidt, ki namiguje, da bi nadaljevanje zgodbe lahko videli že ta konec tedna na VN Katarja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish