Ne verjemite Red Bullu!

Avtor prispevka: , objavljeno 12. marca 2014 .

Nico Rosberg opozarja, da ne gre verjeti izjavam šefa moštva Red Bull, Christiana Hornerja, ki je dejal, da bi Mercedesova dirkalnika dirko v Melbournu lahko končala dva kroga pred tekmeci. Čeprav je moštvo Mercedes glavni favorit pred prvo dirko letošnje sezone, je Rosberg dejal, da je na stezi v Albert Parku mogoče prav vse.

“Ne verjemite jim vsega,” je opozoril Rosberg. “Biti moramo previdni, saj je povsem razumljivo, da želijo pri Red Bullu prikriti svojo dejansko formo. Lani na testiranjih niso blesteli, na prvi dirki pa so bili v povsem svojem razredu. Tega ne smemo nikdar pozabiti.

To nedeljo je mogoče prav vse, razplet pa bo zelo odvisen od vzdržljivosti dirkalnikov. Veliko dirkačev dirke ne bo končalo, nekaj pa jih verjetno niti ne bo speljalo s štartnega mesta. Letos se dirkalniki lahko pokvarijo še preden bodo ugasnile štartne luči. Največji izziv na prvih nekaj dirkah bo končati dirko,” je prepričan Rosberg. “Veselim se prihajajočega konca tedna, saj imam, oziroma naj bi imel dober dirkalnik, s katerim upam, da bom letos dosegel veliko,” je še dodal dirkač Mercedesa.