Navijači izbrali 5 najboljših dirk minule sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2022 .

Minula sezona Formule 1 se bo zapisala kot ena najrazburlivejših v njeni zgodovini. Odločitev o prvaku smo dobili šele na zadnji dirki sezone, ko je po kontroverznih odločitvah direktorja dirke Michaela Masija s prehitevanjem za zmago v zadnjem krogu slavil Max Verstappen. Sezona je bila tako polna razburljivih trenutkov. Prav zato je navijače čakalo težko delo potem, ko so na uradni spletni strani Formule 1 izbirali najboljšo dirko minule sezone. V anketi je sodelovalo več kot 52 000 navijačev.

19 % vseh sodelujočih je kot najboljšo dirko sezone izbralo dirko v Monzi. To je poleg trčenja in odstopa najboljših dveh dirkačev sezone zaznamovalo moštvo McLaren. Daniel Ricciardo je moštvu iz Wokinga privozil prvo zmago po letu 2012. Uspeh pa je dopolnil Lando Norris z drugim mestom. To je bila ob tem tudi prva dvojna zmaga za moštvo po letu 2010.

Drugo mesto je s 16 % zasedla zadnja dirka v Abu Dhabiju, kjer si je Max Verstappen tik ob koncu privozil svoj prvi naslov. Tretje mesto je pripadlo dirki v Braziliji. Med peterico pa najdemo še dirki v Azerbajdžanu in na Madžarskem. Na slednji je svojo prvo zmago v karieri dosegel Esteban Ocon.

Rezultati glasovanja:

  1. Monza – 19%
  2. Abu Dhabi – 16%
  3. Sao Paulo – 10%
  4. Baku – 8%
  5. Budimpešta – 6%

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj