Naveze Sauber – Honda ne bo!

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2017 .

Honda je potrdila, kar smo že poročali, da moštvo Sauber v prihodnji sezoni ne bo uporabljalo njihovih pogonskih agregatov. Dogovor je bil sklenjen med generalnim direktorjem Masašijem Jamamotom in nekdanjo šefico moštva Sauber, Monisho Kaltenborn. Po odhodu Kaltenbornove, pred VN Azerbajdžana, pa sta se Honda in Sauber znova sestala, ter ugotovila, da je najbolje, da dogovor prekličejo.

“S Sauberjem smo zgradili dober odnos in veselili smo se skupnega nastopa v sezoni 2018,” je dejal Jamamoto. “Toda po sestanku po kadrovskih menjavah v moštvu, smo se soglasno odločili, da projekt prekličemo, saj se naše vizije prihodnosti preveč razlikujejo. Sauberju bi se radi zahvalili za sodelovanje in želimo jim vse najboljše v prihodnosti,” je še dodal Jamamoto.

Novi šef Sauberja je dejal: “Na žalost moramo odpovedati načrtovano sodelovanje s Hondo. Tako smo se odločili strateško, na njihovi poti v formuli ena pa jim želimo vse najboljše.”

Za zdaj pa še ni jasno, katere pogonske agregate bo švicarsko moštvo uporabljalo. Najverjetneje bodo nadaljevali sodelovanje s Ferrarijem, ki je v letošnji sezoni sestavilo pogonski sklop, konkurenčen Mercedesu, seveda pa bi se lahko odločili za sodelovanje z Mercedesom ali Renaultom.

Kar pa se tiče Honde, za zdaj ostajajo povezani le z moštvom McLaren, a tudi to partnerstvo je na preizkušnji, saj tudi v letošnji sezoni pogonske enote niso zanesljive, hkrati pa jim primanjkuje moči v primerjavi s tekmeci. Govori se, da si tudi McLaren želi drugega dobavitelja, vendar pa Mercedes in Ferrari naj ne bi bila zainteresirana za sodelovanje, tako da se kot edina alternativa za zdaj ponuja Renault.

Foto: Sauber