Naslednik Ricciarda ne bo znan pred začetkom letošnje sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 25. maja 2020 .

Pri Renaultu so potrdili, da odločitev o nasledniku Daniela Ricciarda ne bo sprejeta pred začetkom letošnje sezone.

Prestop avstralskega dirkača v moštvo McLaren za prihodnjo sezono pomeni, da ima sedaj francosko moštvo prosti sedež ob že potrjenem Estebanu Oconu. Takoj po uradni naznanitvi, da Ricciardo zapušča moštvo so se začela ugibanja o tem kdo bi lahko zasedel njegovo mesto. Med možnimi kandidati so se pojavili tudi številni izkušeni dirkači kot so Sebastian Vettel, Valtteri Bottas ter tudi Fernando Alonso. Kljub temu pa v francoskem moštvu ne želijo hiteti s sprejetjem končne odločitve. Kot je poudaril vodja moštva Cyril Abiteboul je za njihovo odločitev ključno, da ugotovijo konkurenčnost letošnjega dirkalnika ter tako izberejo najprimernejšega kandidata.

“Za nami ni niti ene dirke ali treninga, opravili smo le zimska testiranja,” je pojasnil Abiteboul.

“Dosežki testiranj so bili vzpodbudni, toda to so zgolj testiranja. Prav zato ne moremo natančno vedeti kako konkurenčen je naš dirkalnik. Prav to želimo natančno vedeti preden bomo sprejeli končno odločitev o tem v katerega dirkača bomo investirali. Gre za zelo pomembno odločitev, saj bo dirkač s katerim bomo podpisali sodelovanje najverjetneje z nami tudi v sezoni 2022, ko se obetajo velike spremembe pravilnika. Prav zato si je bolje vzeti nekoliko več časa ter dobro premisliti.”

“Kot smo lahko bili priča se je na dirkaški tržnici že odvil prvi domino efekt dirkačev. Pričakujem še kar nekaj prestopov in zamenjav, a te še ne tako kmalu. Menim, da bomo mi udeleženi v tem drugem valu, ki se bo zgodil čez nekaj mesecev.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj